Informació general

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç atorga un préstec de 6 milions d'euros destinats a la remodelació del barri de la Llosa

Per Berta Ruiz

Imatge d'uns dels carrers principals del barri de la Llosa, el carrer de les Orquídies

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha atorgat a l'Ajuntament de Cambrils un préstec de 6 milions d'euros, que aniran a càrrec del Fons Financer de l'Estat per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT).

Aquest préstec permetrà estalviar-se més de dos milions i mig d'euros en interessos, ja que aquesta font de finançament permet retornar el capital a un 0'5% d'interès en un període de 15 anys, i que suposarà un estalvi per al consistori de més de 2.650.000 euros. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– valorava molt positivament la concessió d'aquest préstec que, per tercer any consecutiu ha rebut el consistori cambrilenc. A més, segons va comentar Anna Peláez, "és un préstec molt interessant perquè té un interès del 0'5%, i això gairebé és a cost zero. Això ens permet obtenir una via més de finançament i ens estalviem molts diners".

Aquesta suma de diners anirà destinada a l'execució del projecte de remodelació del barri de la Llosa. Les millores del barri contemplen la pavimentació de les voreres, dels carrers i la seva senyalització; la millora de la xarxa d'abastiment d'aigua potable, l'enllumenat públic, l'energia elèctrica, la canalització del gas, la millora del mobiliari urbà, accions de jardineria, la supressió de barreres arquitectòniques i l'aplicació del codi d'accessibilitat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa impulsada des del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç és buscar la col·laboració dels sectors privats i públics a fi d'incrementar la qualitat turística de les diferents destinacions. Per poder optar a aquesta ajuda, Cambrils ha hagut de complir una sèrie de requisits com: ser una destinació turística madura, no superar els 100.000 habitants, justificar una inversió del sector turístic privat que representa com a mínim el 30% de la inversió pública i que els projectes presentats estiguin compresos dins d'aquesta normativa.

Comenta aquest article