Informació general

La Cambra de Comerç de Reus explica als socis de la Unió de Botiguers els nous ajuts al comerç

Per Lluís Rovira i Barenys



Miquel Àngel Garcia, Salvador Colom i Toni Regalón, ahir, a la seu de la Unió de Botiguers
La Unió de Botiguers i la Cambra de Comerç de Reus van organitzar ahir al vespre, a la seu de la Unió de Botiguers, una xerrada per a informar als associats dels ajuts al comerç per part de la Direcció General de Comerç de la Generalitat. La xerrada va anar a càrrec de Toni Regalón, tècnic de comerç de la Cambra de Comerç de Reus, que va explicar els ajuts d'enguany, que s'emmarquen dins el Pla de Dinamització del Comerç Urbà 2005-2009.

Segons Toni Regalón, una de les novetats dels ajuts d'enguany és que els beneficiaris no només són els establiments comercials de venda al detall "sinó que també hi poden entrar determinades empreses de serveis que tinguin un establiment a peu de carrer com són les perruqueries, les bugaderies, els centres d'estètica, els de reparació de calçat, els comerços de fotografia, els de càtering, els d'arts plàstiques,..."

Pel que fa a les subvencions la línia més coneguda és la del programa empresa que va destinada a la millora i l'innovació de l'establiment comercial que, segons va dir Toni Regalón, presenta la novetat de que no se subvenciona l'espai de punt de venda on s'atén al públic sinó que també se subvencionen les inversions que es puguin fer al magatzem. Pel que fa a l'establiment comercial, se subvenciona qualsevol tipus de reforma ja sigui des de la millora de la imatge externa com els canvis de mobiliari, prestatgeries i instal·lacions de l'interior". Les inversions per aquesta línia arriben al 20% de la inversió i es demana que la inversió mínima sigui de 15.000 euros, a banda d'altres condicions adicionals

L'altra línia bàsica de subvencions és la d'incorporació a les noves tecnologies o la de millora informàtica de l'establiment comercial. En aquest cas la inversió mínima és de 3.000 euros i la subvenció pot arribar al 50%.

Comenta aquest article