Informació general

Daniel Pallejà, "és completament fals que els habitatges de protecció oficial de l'ARE siguin els que tocava fer a les Comes"

Per Redacció

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Daniel Pallejà, ha volgut respondre a les manifestacions sobre les Àrees Estratègiques Residencials (ARE) fetes pels regidors de l'oposició en la roda de premsa del passat dimecres. Segons el regidor d'Urbanisme, "és completament fals que els habitatges de protecció oficial de l'ARE que es projecta al municipi siguin els que tocava fer al sector les Comes. L'ARE de Cambrils no absorbeix l'obligació legal de cap sector urbanístic del municipi d'haver de reservar el 30 % del sostre residencial a ús d'habitatge de protecció oficial. Al contrari, s'està treballant preferentment en la definició d'un nou sector urbanístic amb uns percentatges més alts, de fins al 50% de reserva per a habitatges de protecció oficial, que incrementarien les actuals previsions del POUM. Per tant se sumen nous sòls d'habitatge de protecció oficial i no es trasllada cap d'aquests habitatges previstos en altres sectors".

A banda, Daniel Pallejà explica, pel que fa a la manca d’informació i de participació que estan tenint els grups polítics de l’oposició fins ara en aquest tema que "l’AREs de Cambrils està en una fase molt incipient, en què s’ha plantejat als veïns d’una de les seves possibles ubicacions, el SUND-A, i els diferents conceptes de l’aprofitament urbanístic que com a AREs ha previst la Generalitat per a aquest sector, i que per part de l’ajuntament s’ha volgut copsar el seu punt de vista de cara a poder influir en modificar aquests paràmetres de la manera més favorable possible als interessos de propietaris, ajuntament i Generalitat sense que es desvirtuïn les previsions del POUM quant a la integració amb l’entorn i la ciutat d’aquest nou sector urbanístic".
 
"Cinisme absolut"

El regidor de Desenvolupament Urbà considera que  les declaracions de Francesc Garriga (PP), "són d’un cinisme absolut, ja que en la comissió informativa de Desenvolupament Urbà i Habitatge del passat 26 de febrer es va informar a tots els grups presents a la comissió, sent-hi representats els tres grups de l’oposició. A més, va ser ell, personalment, qui va formular la pregunta sobre l'ARE, segons consta a l’acta de la sessió de la comissió. Es va donar tota la informació de què disposava l’ajuntament al respecte de l’ARE, de la reunió entre representants de la Generalitat i un grup reduït de veïns propiciada per l’ajuntament per tal que poguessin conèixer i preguntar de primera mà tot allò que els suscités dubtes davant aquesta nova figura urbanística, i en general s’ha respost a l’oposició a totes les preguntes que han formulat respecte d’aquest tema".
 
Pallejà afegeix que fins el mateix dia 5 de març, "l’Ajuntament, el govern municipal, que és en definitiva el grup de regidors que té l’encàrrec del ple municipal de dur a terme les iniciatives polítiques al municipi, no ha tingut resposta del total de propietaris de l’actual SUND-A respecte de com veuen la proposta plantejada per la Generalitat. I l’ànsia de fer-ne denúncia a la premsa per part de l’oposició ha pogut més que l’interès i la paciència per informar-se del tema i participar de manera constructiva en el debat polític que aquest tema pugui encetar. Crec sincerament que aquest tipus d’actuació de l’oposició no es correspon ni amb la realitat ni amb la manca de transparència del govern municipal, ni de l’àrea de govern que encapçalo, i que el menysteniment cap a la figura del regidor, com a representant democràtic d’uns electors, la té aquell que falta a la veritat tan sols pel fet de poder obtenir una notorietat i ressò en els mitjans de comunicació que d’altra manera no tindria. I em sembla que així fan un flac favor a la confiança en la feina d'aquest Ajuntament, i encara més en la feina sempre desagraïda que puguin desenvolupar els regidors de l'oposició".
 

Comenta aquest article