Informació general

CiU i PP denuncien l'obertura de la variant de l'N-340 a pocs dies per a les eleccions generals

Per Berta Ruiz



Carme Cros i Mercè Dalmau, en la roda de premsa d'ahir a la tarda
Els grups municipals de Convergència i Unió i Partit Popular, amb les seves dues portaveus –Mercè Dalmau i Carme Cros– van convocar ahir a la tarda una roda de premsa per traslladar el seu punt de vista respecte a l'obertura al trànsit del tram de la variant de l'N-340 fins a Mont-roig.
En aquesta mateixa convocatòria, les dues regidores de l'Ajuntament de Cambrils també van voler respondre a la carta signada pel grup municipal d'ICV de Cambrils publicada al diari Aquí el passat dimecres 5 de març, en què es feia un aclariment sobre la contractació de personal a la regidoria d'Educació.

Mercè Dalmau: "No és lògic que ara s'obri a corre-cuita, perquè el 9 de març són les eleccions"

Sobre la primera de les qüestions, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va recordar que des de CiU, aquesta mateixa setmana ja s'havia denunciat la visita del subdelegat del Govern a les obres del passeig de Ponent en aquests dies de campanya electoral, i que segons Dalmau, "allò que se'n diu: 'si no vols caldo, dues tasses'. Avui ens trobem amb què obren la variant. Evidentment, és una infraestructura molt útil i necessària pels nostres ciutadans i estem contents que s'obri, però el que no pot ser és que fa uns vint dies vingui el subdelegat del Govern a fer una visita d'obres i digui que la carretera no s'obrirà al trànsit fins a l'abril o al maig. Curiosament avui, 6 de març, quan les eleccions són el 9 de març, obren la carretera". Sobre aquesta qüestió, Dalmau va denunciar aquesta actuació en aquestes dates, i va afirmar que "no és lògic que ara s'obri a corre-cuita, perquè el 9 de març són les eleccions".

Carme Cros: "A tota aquesta gent que només volen tallar cintes, que ens expliquin quines són les infraestructures que aquests quatre anys ha projectat el govern del PSOE o del PSC"

Sobre aquest tema, la portaveu del grup del PP –Carme Cros– també es va mostrar en desacord amb aquest acte d'obertura i va recordar que "aquesta infraestructura és un projecte iniciat en el primer govern de José Maria Aznar, i l'únic que fa aquest govern és inaugurar tots els projectes que va començar i que va dissenyar el PP". En aquest punt, Carme Cros va llançar una pregunta, demanant "a tota aquesta gent que només volen tallar cintes i fer actes d'inauguració, que ens expliquin a tots els ciutadans de Catalunya, quines són les infraestructures que durant aquests quatre anys ha projectat el govern del PSOE o del PSC. Aquests propers quatre anys, no hi haurà ningú que talli la cinta".

Resposta a la carta signada pel grup municipal d'ICV

En resposta a la carta signada pel grup municipal d'ICV i publicada pel diari Aquí el passat dimecres, Mercè Dalmau va afirmar que, "després de llegir la carta continuem pensant el mateix. Sabem que aquesta contractació és una opció totalment legal, però el que nosaltres criticàvem i qüestionàvem va ser el procés de selecció, que no va ser transparent ni va ser equànime per a tothom". Segons va explicar Mercè Dalmau sobre la pregunta que des de CiU van fer al ple, respecte a la contractació del tècnic d'Educació, "la crítica que vam fer és que la persona contractada no té la mateixa titulació que la persona que ocupa la plaça en propietat, ja que no té la llicenciatura en Ciències de l'Educació". Segons explicava ahir Dalmau, en aquesta carta del grup municipal d'ICV s'explicava que hi havia un informe elaborat pels serveis jurídics municipals on es deia que la contractació és totalment legal.
La portaveu de CiU va afegir que, "evidentment que la contractació en comissió de serveis és legal, cosa que no posàvem en dubte, però aquesta persona que es contracta hauria de tenir una titulació que no té i també està demostrat que aquesta persona té un lligam clar i directe amb ICV. Pot ser un tècnic perfectament vàlid, però si no fem un procés de selecció transparent no sabrem mai si tenim el millor tècnic que podríem tindre".

Carme Cros: "Darrerament les contractacions que s'estan fent en aquesta casa, s'estan contractant tots a dit, i a persones que formen part de les llistes o que són militants dels partits del govern"

Per la seva part, Carme Cros apuntava en les seves declaracions que, "lògicament que la contractació està dins de la legalitat, sinó malament aniríem. Però una cosa és que sigui legal i l'altra és que siguin procediments ètics, dels quals últimament n'estan faltats". La portaveu del grup popular afirmava ahir a la tarda, que "darrerament les contractacions que s'estan fent en aquesta casa per la via d'urgència o per la via de l'interinatge, s'estan contractant tots a dit, a persones que formen part de les llistes o que són militants dels partits del govern, i això creiem que no és ètic".

Sobre el nomenament del director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils a Ramon Garcia Mateos –del qual també en feia esment la carta signada des del grup municipal d'ICV– Carme Cros va explicar que "ningú posa en dubte la seva vàlua professional, però poso en dubte la forma en què se l'ha nomenat". Segons Cros, "el senyor Matas va dir que era un contracte que l'havia fet la URV. I sí, és veritat que la URV contracta i li paga el sou a aquest senyor, però quan nosaltres llegim el conveni, queda ben clar que l'acord diu que el responsable de l'Antena del Coneixement serà escollit per una comissió formada per dos responsables de la URV i un responsable de l'Ajuntament i que posteriorment serà nomenat pel rector, el qual podrà cessar un cop escoltat a l'Ajuntament de Cambrils". Aquest acord, segons Cros, "ens presenta molts dubtes".
De fet, segons va apuntar Cros, "si des del primer moment, el senyor Matas fos tan transparent com sempre diu que vol ser, en aquell moment hagués contestat i ho haguéssim entès. Però en un primer moment contesta una cosa i després amb l'acord signat entre l'Ajuntament i la URV veus que és una altra. En principi, ens hem de creure les seves paraules, però moltes vegades el senyor Matas ens ha demostrat que les seves paraules s'han de constatar posteriorment".

Comenta aquest article