Esports

El judoka cambrilenc Javier Fernández queda setè en el campionat de Catalunya de "kyus"

Per Miquel A. Díaz

Durant el matí del passat dissabte 1 de març, a les instal.lacions esportives Llars Mundet de Barcelona es va disputar el Campionat de Catalunya de judo per a "kyus".
El mot "kyu" fa referència a tots aquells judokes que encara no han assolit el cinturó negre, és a dir, era el campionat de Catalunya de la categoria sub-19 enfocat als judokes amb cinturons grocs, taronja, verd, blaus i marrons, per promocionar el judo de competició en judokes de d'inferior nivell. Quan s'arriba al grau de cinturó negre es pasa de ser "kyu" a "dan", que son els graus dintre dels cinturons negres.

El judoka local Javier Fernández, actualment es cinturó blau i va disputar un total de tres combats, guanyant un i perdent dos. Malgrat perdre el primer combat disputat, Javier Fernández va ser molt superior al seu adversari i si l'hagués guanyat, hagués tingut moltes possibilitats d'estar entre els tres judokes finalistes, però una errada del judoka cambrilenc va ser aprofitada pel seu rival i va perdre per contraatac.
Tot i que Javier Fernández no va poder pujar al podi va finalitzar aquesta competició en una meritòria setena posició.

Comenta aquest article