Informació general

La possibilitat real d'aconseguir allò que es vol centra la xerrada "Voler és poder"

Per Anna Fargas

Gregoria Rosenboom i Anna Vilallonga, ahir durant la xerrada al Centre Cultural

En el marc de la VI Jornada de les Dones es va dur a terme, ahir a la tarda, una conferència al Centre Cultural titulada "Voler és poder". La xerrada va anar a càrrec d'Anna Vilallonga, Empresària de Cambrils i membre del Comitè Executiu de PIMEC Baix Camp, i de Gregoria Rosenboom, Empresària de Cambrils i membre del Ple de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Durant tota la xerrada es va fer palesa l'admiració mútua que es tenen les dues tertulianes, les quals, a través de les seves experiències personals van traslladar la seva passió i creença en la frase "Voler és poder" a les assistents a l'acte que van aplaudir amb interès cada intervenció.

Anna Vilallonga: "si l'home veu una dona preparada, la dona tira endavant"

Anna Vilallonga, que forma part de les Dones Empresàries de Tarragona des de la seva creació, va néixer a Barcelona però resideix a Cambrils des que va realitzar la urbanització Els Tallats a Vilafortuny. Vilallonga va explicar que "vam fer uns edificis més i de camí per tornar a Barcelona em van proposar obrir una agència de viatges a Tarragona, quan ja va estar aixecada vaig decidir obrir una empresa de catering i aquesta és la meva tasca actual".

En la seva intervenció Anna Vilallonga va explicar com des d'una família molt conservadora va aconseguir tenir una independència, i com ha aconseguit conciliar la vida laboral i familiar. En aquest sentit Vilallonga va comentar que "actualment la vida familiar ha d'anar conjunta amb la parella i si s'està sola ho tens una mica difícil però pots".

El missatge que Anna Vilallonga va voler transmetre en la xerrada va ser que "realment voler és poder, en aquest món si vols pots arribar a allò que vulguis, és una mica de constància, una mica de ganes i una mica de preparació, i si no la tens et recicles i la busques, perquè opcions n'hi ha".  Pel que fa a les traves que la dona es pot trobar en el món laboral, Vilallonga va comentar que "les traves que es pot trobar una dona en un món d'homes són relatives, si l'home veu una dona preparada, no s'atura, la dona tira endavant, però l'han de veure preparada, si està preparada l'home s'encongeix". 

Gregoria Rosenboom: "si estudies el context, coneixes les teves possibilitats i fas una bona estratègia, pots"

Gregoria Rosenboom va voler explicar que és de Moià i que el seu nom és Gregoria Martín Romero "però estic casada amb un holandès i a holanda s'agafa el nom del marit, primer vaig pensar en no canviar el cognom però després ha estat una estratègia perquè m'ha anat molt bé per la meva empresa, per exportar, perquè quan dic Rosenboom tothom es pensa que parlo moltes llengües".

Rosenboom va aportar la visió internacional a la xerrada explicant com "d'un problema vaig intentar fer una oportunitat, i l'oportunitat va ser fer una empresa com un pla de vida, i a la vegada un pla econòmic".

Pel que fa al problema de la conciliació de la vida laboral amb la familiar de la dona, Rosenboom va explicar que "és un problema a nivell mundial i així l'hem de veure i així s'ha d'abordar, les dones sóm igual a tot el món". Gregoria Rosenboom va corroborar la idea que es tracta d'un problema a nivell mundial explicant que "ara acabo de venir de l'Assamblea de l'ONU i les Canadenques deien: tenim un problema som dones, les alemanyes deien: tenim un problema ens donen 2400 euros i ens treuen del mercat de treball quan tenim un nen, en canvi podrien donar altres suports com guarderies a les empreses".

Segons Rosenboom la solució a aquest problema "passa pel poder de la dona, per creuren-s'ho per voler ser independents, per voler ser capaç de guanyar-nos el nostre sou i el nostre pa, per veure l'home com un company de viatge no com la persona que ens resol els nostres problemes, creurens-ho i lluitar, i estar segures de nosaltres mateixes, i formar-nos i treballar, montar empreses i col·laborar en la riquesa d'un país".

Fent referència al lema de la xerrada "Voler és poder", Gregoria Rosenboom va explicar que "tot el que nosaltres diem que no podem, són excuses, és per què l'estratègia l'has fet malament, el context no era l'adequat perquè l'objectiu no era assumible, però podem, si estudies el context, saps les teves possibilitats i fas una bona estratègia pots". Segons Rosenboom el problema apareix quan "penses que no pots, perquè ja no tens l'energia, ja no fas l'estratègia, perquè parteixes de la premisa que no pots, i aquesta és una posició còmode, el canvi a tots ens fa por, la incertesa a tots ens fa por, però t'asseguro que val la pena".

Comenta aquest article