Informació general

L'oposició critica que des de l'equip de govern no se'ls hagi informat de la possible implantació d'una Àrea Residencial Estratègica a Cambrils

Per Berta Ruiz

La proposta de creació d'una àrea residencial és a la zona que limita amb el vial de Cavet i entre la riera de Maspujols i la urbanització Els Ametllers

Aprofitant la mateixa roda de premsa d'ahir al matí, els tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils van posar sobre la taula un altre tema molt destacat –aparegut darrerament en els mitjans de comunicació– sobre la posada en marxa de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE), que la Generalitat està impulsant arreu de Catalunya i que també vol tirar endavant al nostre municipi.

Els tres grups van explicar que, des de l'equip de govern no se'ls hi ha explicat res respecte a les converses mantingudes amb la Generalitat ni amb als veïns, sobre aquest projecte que es vol impulsar en la zona de el Sòl Urbanitzable No Delimitat (SUND-A), comprés entre la riera de Maspujols i el camí del Corralet i situat a la part nord del vial del Cavet


Francesc Garriga: "Això forma part, un cop més, de les coses que ens hem d'assabentar per la premsa"

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del PP –Francesc Garriga– va explicar que en primer lloc aquest tema, "significa fer un canvi de plantejament del POUM, per tant, és prou important per a que se'ns digui quelcom". Sobre les Àrees Residencials Estratègiques, Garriga va afirmar desconèixer qualsevol informació per part del govern, i va criticar que no se'ls informi. Francesc Garriga va puntualitzar, que els tres partits –CiU, PLIC i PP– "representem la meitat de la població de Cambrils. no s'ha d'oblidar que som deu regidors pels onze del govern. No es pot actuar amb menyspreu respecte a coses tan importants com aquestes i per tant, seria bo que es comentés. Lògicament s'ha de comentar amb els propietaris, però també amb nosaltres. Això forma part, un cop més, de les coses que després ens hem d'assabentar per la premsa, gràcies a vostès". El regidor del PP, va comentar que, "el nostre onzè regidor és la premsa, és el regidor més assabentat de tot. Gràcies a aquest onzè regidor nosaltres podem fer la nostra tasca de control i fiscalització del que fa l'equip de govern. En nom dels tres grups, els hi volem agrair la seva tasca, perquè moltes vegades ens assabentem malauradament, a través de la premsa".


Xavier Martí: "Demanem explicacions al govern del que està succeint i volem una explicació molt acurada dels tractes que es faran amb aquests veïns"

El portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va mostrar-se satisfet que es pugui tirar endavant un projecte d'aquestes característiques, "tot i que per part de l'equip de govern no se'ns hagi convidat a cap reunió. Pensem que s'ha posat la primera pedra amb aquests primers contactes amb els veïns, per pal·liar un greuge comparatiu que es va fer en el seu moment. Demanem explicacions al govern del que està succeint i volem una explicació molt acurada dels tractes que es faran amb aquests veïns. Estem contents, però també ens agradaria participar d'una forma directa i sobretot, després d'haver presentat les al·legacions que vam presentar en el seu moment des del nostre partit en favor d'aquests veïns".

Finalment, Mercè Dalmau va comentar que la posada en marxa d'aquestes Àrees Residencials Estratègiques s'estan impulsant arreu de tot Catalunya, "com una fórmula per garantir la construcció de vivenda protegida". Uns habitatges protegits, que segons va explicar Dalmau, "anaven destinats al polígon de les Comes, segons el POUM". No obstant, si aquesta ARE es tira endavant, "les Comes hauran d'esperar", segons comentaven ahir els membres de l'oposició.

Comenta aquest article