Informació general

Els tres grups de l'oposició critiquen la visita del subdelegat del Govern a les obres del passeig de Ponent i la titllen d'electoralista

Per Berta Ruiz



Xavier Martí, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, ahir en roda de premsa
Els tres grups de l'oposició –Convergència i Unió, la Plataforma Independent Cambrilenca i el Partit Popular– van convocar ahir a la premsa per analitzar la visita que el subdelegat del Govern a Tarragona –Joan Maria Abelló– va realitzar ahir al matí a les obres del passeig de Ponent.
En aquesta ocasió, els tres portaveus Mercè Dalmau, Xavier Martí i Francesc Garriga van coincidir en denunciar l'acte com a electoralista.

Mercè Dalmau: "No té sentit, que cada dos per tres ens estigui visitant el senyor Abelló. Tots sabem que estem en campanya electoral, però hem de ser una mica més curosos"

Mercè Dalmau de CiU va explicar que davant d'aquesta visita en aquestes dates, a pocs dies per a les eleccions generals, es van plantejar dues opcions: "o bé hi anem amb una pancarta per denunciar-ho, però evidentment com que som un partit molt responsable, no anirem amb una pancarta ni assistirem a la visita. Però no hi assistim, no perquè no ens interessi com estan evolucionant les obres, sinó perquè no estem d'acord amb el moment en què es fa aquest acte".
De fet, segons va recordar Dalmau, en un període de tres setmanes, "el subdelegat ha vingut tres vegades per la nostra zona. No té sentit, que cada dos per tres ens estigui visitant el senyor Abelló. Tots sabem que estem en campanya electoral, però hem de ser una mica més curosos".

Francesc Garriga: "La feina del subdelegat del Govern és venir aquí i preocupar-se quan hi ha tants robatoris i coordinar les forces de seguretat"

Per la seva part, el regidor del PP –Francesc Garriga– també va mostrar la seva disconformitat amb la realització d'aquest acte. Segons va afirmar el portaveu del grup popular, "fer inauguracions per fer inauguracions o actes que no se saben exactament el que són, no té cap mena de sentit". Sobre la visita de Joan Maria Abelló, Garriga va insistir que "la feina del subdelegat és venir aquí i preocupar-se quan hi ha tants robatoris i coordinar de les forces de seguretat de l'Estat. Aquesta és la seva funció bàsica més que fer les explicacions de com van les obres d'un passeig de Ponent que porta molts anys, més de dues legislatures, que es va començar. Entenem que la seva funció bàsica és la seguretat i garantir la seguretat dels cambrilencs i de les seves propietats, i sobre això rarament hem trobat que digui quelcom.

Xavier Martí: "No trobem adients aquests actes i tampoc és el moment adequat"

Finalment, el líder de la Plataforma Independent Cambrilenca –Xavier Martí– també va voler sumar-se a aquesta denunciar, tot i que el seu partit no estigui immers en aquesta campanya electoral. Segons va comentar Martí, "volem ser solidaris amb els nostres companys de l'oposició i volem denunciar aquests fets, uns fets que també han passat en d'altres ocasions. A les eleccions municipals també vam haver de fer una sèrie de queixes per unes notícies que s'anaven generant, que no tenien sentit en aquells moments i que eren uns actes totalment electorals". Per Xavier Martí, "si aquestes visites almenys servissin per a que des de les administracions superiors ens arribessin ajudes al finançament de totes aquestes obres, potser encara ho podríem entendre, però no és així. No trobem adients aquests actes i tampoc és el moment adequat".

Tot i això, la portaveu de Convergència i Unió –Mercè Dalmau– va voler puntualitzar una qüestió. Dalmau va agrair "la invitació que ens han fet, però no assistirem a la visita. Celebrem que aquesta vegada els serveis de protocol de la casa i de comunicació interna hagin funcionat degudament".

Comenta aquest article