Informació general

Es preveu que les obres del passeig de Ponent finalitzin abans de l'estiu

Per Anna Fargas

El subdelegat del Govern, Joan Maria Abelló, i l'alcalde, Robert Benaiges, en un moment de la vista d'obres d'ahir al matí

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Maria Abelló, va visitar ahir al matí les obres del Passeig de Ponent de Cambrils acompanyat per l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i pel cap de la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Jordi Galofré.

El passeig marítim projectat té una inversió de 4.632.478 euros i una longitud de 2.500 metres. Al llarg del recorregut s'està habilitant un passeig de vianants de 4 metres d'amplada i un carril bici de 2,50 metres d'amplada, a més s'intercalaran zones verdes, on la vegetació serà autòctona i resistent al clima, voreres i tancaments adossats al carril bici, tarimes de fusta i accessos a la platja adossats al passeig de vianants.

Tal i com va comentar Joan Mª Abelló, està previst que les obres finalitzin abans de l'estiu, "estem convençuts que aquest estiu els ciutadans de Cambrils i milers de ciutadans de la resta de l'Estat i de tot Europa que visiten la Costa Daurada podran gaudir d'aquest passeig". Per la seva banda Robert Benaiges va voler afegir que "estem molt contents d'aquestes obres, a més s'han realitzat en un espai de temps molt adequat, van començar just el mes de setembre i s'acabaran abans de l'estiu, per tal que la temporada d'estiu, tant especial per Cambrils, es pugui desenvolupar amb tota normalitat".

Cal recordar que entre l'octubre del 2004 i el juny del 2005 ja es va realitzar el projecte d'"Estabilització de les platges situades a ponent del port de Cambrils", amb el qual es van recuperar i estabilitzar les platges i es va preparar la plataforma sobre la que s'està construint el Passeig de Ponent.

Robert Benaiges: "els més de 9 km de costa de Cambrils quedaran connectats per un passeig"

Tant el subdelegat del Govern a Tarragona com l'alcalde de Cambrils van coincidir en el benefici pel municipi de connectar tot el litoral cambrilenc, així Joan Mª Abelló va comentar que "per primera vegada tot el municipi de Cambrils podrà ser recuperat pels ciutadans, el ministeri de Medi Ambient i la direcció General de Costes té un objectiu prioritari al litoral que és recuperar el domini públic del litoral pels ciutadans". A més va afegir que "és un valor afegit per la Costa Daurada i sobretot per Cambrils, des del punt de vista turístic estem en una zona que no té grans parcs naturals, els nostres parcs són la costa i per tant, des d'aquest punt de vista, aquesta és una recuperació important". Per la seva banda, Robert Benaiges va comentar que "amb aquest projecte es completa l'organització de la façana marítima de la ciutat ja que els més de 9 km de costa quedaran connectats per un passeig".

El projecte forma part de la política del Ministeri de Medi Ambient per recuperar el litoral de l'Estat, respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona. Per aquesta raó, Joan Mª Abelló va voler elogiar "l'entesa de les dues administracions: l'Administració General de l'Estat i l'Ajuntament de Cambrils". A més, Robert Benaiges va aprofitar per destacar que "a part d'aquestes obres, la Direcció General de Costes ha realitzat moltíssimes actuacions en quant a protecció del litoral que han permès tenir les platges que avui tenim".

Resposta a les crítiques de l'oposició municipal per realitzar la visita en dates de campanya electoral

En resposta a les declaracions que els grups de l'oposició van fer durant una roda de premsa realitzada ahir el matí, en què es va criticar que aquesta visita es realitzés durant dates de campanya electoral, Robert Benaiges va contestar que "ni el subdelegat del Govern ni jo ens presentem a les eleccions". L'alcalde de Cambrils va continuar explicant que "des de l'Estat s'estan tirant endavant multitud d'obres que afecten d'una manera molt important Cambrils i que depenen de l'Estat, per tant entenc que si hi ha una administració actuant en una zona i hi ha un màxim responsable, que aquest es preocupi de la situació de les obres i vulgui conèixer de primera mà com estan, és un procés completament natural".

Robert Benaiges també va voler recordar a l'oposició que "les eleccions ja les vam fer fa un any i les vam guanyar nosaltres per tant tenim la responsabilitat d'assumir la gestió del Govern Municipal i ho fem de la millor manera possible per tal de complir els nostres compromisos i per tal de millorar la vida dels nostres ciutadans, l'oposició sembla que té altres feines".

Comenta aquest article