Esports

El Club Atletisme Cambrils guanya cinc proves de la sisena jornada de la Lliga Catalana de promoció i Trofeu Nàstic de Tarragona

Per Pere FerrandoL'atleta cambrilenca Elisa Laguna a l'esquerra de la imatge, en una fotografia d'arxiu
Aquest passat dissabte 1 de març es va disputar, a la pista d’atletisme de Camp Clar, la sisena jornada de la Lliga Catalana de promoció. Tanmateix, s’aprofitava l’esdeveniment per disputar el Trofeu Nàstic de Tarragona, que s’organitzava en commemoració del 122è aniversari de la fundació de l’entitat.

El Reglament del Trofeu premiava a la millor marca de cada categoria, segons taula de promoció per a les categories de promoció i taula internacional per a les categories absolutes.

Una de les guanyadores del trofeu va ser Elisa Laguna, la velocista juvenil del Club Atletisme Cambrils que guanyava les dues proves de velocitat: els 60 metres llisos amb una millor marca personal de 8"25 i els 100 metres llisos, batent el rècord de Cambrils juvenil amb un registre de 13”36, millorant en 7 centèsimes de segon l’anterior registre que ostentava Àngels Benítez.

Per la primera marca assolia 880 punts per taula internacional, el que li atorgava la consecució del Trofeu en la categoria absolut femenina.

Es tractava d’una jornada de transició entre la pista coberta, de la que només resta el campionat estatal en la categoria cadet, i la temporada a l’aire lliure. Es va aprofitar per disputar proves que no es poden organitzar sota sostre. Una d’aquestes proves va ser el llançament de martell. A la categoria cadet l’atleta cambrilenca Elbereth Lanciano guanyava la competició assolint un nou rècord de Cambrils de la categoria amb un millor llançament de 36 metres i 86 centímetres, millorant els 35'25 metres en poder de l’actual recordista absoluta, Sandra Álvarez. Tanmateix, aquesta marca suposava la mínima de participació al campionat de Catalunya i al campionat d’Espanya de la categoria. Aquest darrer, al tractar-se d’una prova que només es disputa a l’aire lliure, es disputarà a finals d'octubre a Lugo.

La resta d’atletes del Club Atletisme Cambrils va continuar mantenint l’alt nivell que van demostrant al llarg de l’actual temporada, guanyant cinc proves i assolint forces llocs capdavanters. Tanmateix, s’obtenien 18 millores de marques personals i 4 noves marques mínimes de participació als campionats de Catalunya.

Els guanyadors

Els atletes cambrilencs van guanyar cinc proves. Elisa Laguna va guanyar en la prova dels 100 metres llisos en categoria juvenil –i rècord de Cambrils– amb una marca de 13"36. Elbereth Lanciano va ser primera en la prova de llançament de martell en la categoria cadet –i també rècord de Cambrils– amb un llançament de 36'86 metres; Elisa Laguna va ser primera en la prova de 60 metres llisos en categoria juvenil amb un temps de 8"25 i millor marca personal. Sílvia Gutiérrez va aconseguir la primera posició en la prova dels 60 metres llisos en categoria cadet amb un temps de 8"50 i millor marca personal, i Courtney Simms va guanyar en la prova de 80 metres tanques en categoria infantil amb un temps de 15"01 i millor marca personal.

La propera cita serà d’aquí a quinze dies a Oviedo, on es disputarà el campionat d’Espanya cadet de pista coberta. La representació local anirà a càrrec de Sílvia Gutiérrez i Tania Borrero, tot i que aquesta està a l’espera de la repesca.

Comenta aquest article