Esports

Excel·lents resultats del Club Atletisme Cambrils als campionats de Catalunya de pista coberta

Per Pere FerrandoDavid Álvarez executant la prova de salt amb perxa al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès
Durant el passat cap de setmana es van disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès els Campionats de Catalunya de pista coberta de les categories infantil, cadet i juvenil. De part del Club Atletisme Cambrils, nou atletes van accedir al campionat, que estava reservat als setze millors atletes de Catalunya de cadascuna de les especialitats.

Una estadística excel·lent

Els atletes cambrilencs van aconseguir un bagatge final d'una medalla d'argent, set posicions de finalistes –destacant tres quarts llocs–, tres rècords territorials i quatre rècords de Cambrils, i set millores de marca personal.

En l’apartat infantil van ser tres els atletes que hi van prendre part. David Álvarez va participar en la prova de salt amb perxa. Amb un millor salt de 2'25 metres va acabar en una meritòria quarta posició, a la vegada que igualava el rècord de Cambrils i rècord territorial de l’especialitat. Cal fer esment que es troba al primer any de la categoria i que la seva evolució és satisfactòria. Tanmateix, quedava en vuitena posició en la prova de salt de llargada amb un millor registre de 4'06 metres.

Courtney Simms va guanyar la primera semifinal dels 60 metres tanques parant el cronòmetre en 11”09, igualant el rècord de Cambrils i assolint el passi a la final. Un cop en aquesta, va assolir una magnífica quarta posició, millorant la seva marca personal fins a 10”92, que constituïa ser un nou rècord de Cambrils i rècord Territorial. Minuts més tard es posava als blocs de sortida per disputar els 60 metres llisos, acabant en sisena posició a la segona semifinal amb una millor marca personal de 9”10. En només 2 mesos d’entrenament ha passat a ser un nou valor a tenir en compte en un futur proper.
Per la seva part, l’Elrond Lanciano va ser desè al llançament de pes amb una marca de 7'94 metres.

Proves en categoria cadet i juvenil

A la tarda va ser el torn de les proves en les categories cadets i juvenils. Sílvia Gutiérrez va tornar a fer una demostració del seu excel·lent estat de forma, guanyant la tercera semifinal dels 60 metres tanques cadet amb una marca de 9”49, que suposava ser un nou rècord de Cambrils i rècord territorial, millorant àmpliament els 9”65 que havia fet la setmana passada. A la final dels 60 metres tanques cadets, la Sílvia tornava a fer una gran cursa assolint la medalla de bronze i parant el cronòmetre en 9”49, exactament la mateixa marca que havia fet a la semifinal.

Judith Codorniu va ser cinquena a la segona semifinal dels 60 metres tanques a la categoria juvenil. Tot i els 10”18 que era la seva millor marca de la temporada en pista coberta, es va quedar a un lloc de passar a la final. Posteriorment va ser el torn de l’Elisa Laguna. En una cursa amb una clara acceleració va arribar en la tercera posició de la primera semifinal. El seu registre de 8”32 suposava ser marca personal i li donava accés a disputar la final. Un cop en ella va acabar en la setena posició amb una marca de 8”34, pràcticament la mateixa de la semifinal.

Jornada de diumenge

Durant la jornada de diumenge al matí va ser el torn de les llançadores. Sandra Álvarez va batre el rècord de Cambrils juvenil i absolut de pista coberta amb un millor llançament de 9'45 metres, millorant en 22 centímetres el rècord anterior en poder de Vanesa Chaves. A continuació, Tania Borrero i Elbereth Lanciano van competir a la final de pes cadet, assolint la quarta i la cinquena posició respectivament amb uns millors llançaments de 10'33 metres i 10'02 metres.

Un balanç altament satisfactori per a concloure la temporada de pista coberta a nivell català. A nivell estatal la cita serà el cap de setmana del 15 i 16 de març a Oviedo, on es disputarà el campionat d’Espanya cadet.

Comenta aquest article