Informació general

S'inaugura oficialment la nova seu de l'empresa Secomsa Aigües, situada al raval de Gràcia

Per Berta Ruiz

En un moment de la visita a les noves instal·lacions de Secomsa Aigües, ahir al migdia

Ahir al matí es va fer l'acte d'inauguració oficial de la nova seu de l'empresa Secomsa Aigües –situada al raval de Gràcia número 38, dins dels terrenys del Mas de Benet Ferré–. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència d'una àmplia representació política del consistori cambrilenc, alcaldes i regidors de nombrosos municipis de la comarca, així com el president del Consell Comarcal –Xavier Llauradó–, el president de Secomsa Aigües i alcalde de Vinyols i els Arcs –Josep M. Vidal–, el conseller delegat de Secomsa Aigües –Josep Masdeu–, el director general del grup Agbar (Aigües de Barcelona) –Leonard Carcolé– i d'altres autoritats de la demarcació.

Una obra que combina passat i futur

L'acte es va iniciar amb una visita a les noves instal·lacions. En primer lloc, la comitiva es va desplaçar fins a les noves instal·lacions de l'edifici que s'ha construït al costat de l'edifici del Mas de Benet Ferrer. Aquest edifici compta amb una planta baixa i una superfície de 330 metres quadrats, amb una doble pell de vidre aïllant que climatitza a l'hivern i refrigera la temperatura a l'estiu. En aquest espai s'hi han situat els despatxos tècnics i administratius i d'atenció al client. També es va poder visitar la sala d'operacions des d'on es controla tota la xarxa d'aigües dels quatre municipis que actualment formen part de la gestió de Secomsa Aigües –Cambrils, Vinyols i els Arcs, La Selva del Camp i Les Borges del Camp–. En la visita d'inauguració també es va poder visitar l'ampli jardí que envolta aquestes instal·lacions i el petit estany que s'ha construït, en forma de "mirall d'aigua", que recull l'aigua del jardí i s'aprofita també per al reg de la zona verda que s'hi ha plantat a tot el voltant.
Posteriorment, la comitiva d'autoritats va seguir la visita al rehabilitat edifici del Mas de Benet Ferré, que disposa d'una superfície total de 220 metres quadrats repartits en dues plantes. Aquest ha estat rehabilitat i conservat conforme amb el seu estat i estructura originals. A la part superior s'hi ha instal·lat la sala de reunions per al consell d'administració de Secomsa, mentre que la planta baixa s'ha habilitat com a sala d'exposicions. De fet ahir, s'inaugurava la primera exposició que acollirà aquest espai, "Parla'm de l'aigua".


Servei a Cambrils, Vinyols i els Arcs, La Selva del Camp i Les Borges del Camp

Tot seguit, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el president de Secomsa Aigües –Josep M. Vidal– i el director general d'Agbar –Leonard Carcolé– van desplegar la placa que inaugurava de manera oficial la nova "Casa de l'Aigua". A continuació, el torn de parlaments va ser encetat per l'arquitecte de les obres –Rogelio Jiménez– que va destacar "aquesta combinació del passat i la memòria –amb la rehabilitació de l'antic Mas– amb la modernitat i el futur d'una nova construcció moderna, discreta i tecnològica". El director general d'Agbar –Leonard Carcolé– va felicitar i va felicitar-se que l'empresa Secomsa Aigües pugui "estrenar casa, per tal d'oferir una bona activitat de servei públic al públic". Carcolé també va recordar que aquesta estrena coincideix amb el segon aniversari de la posada en marxa de l'empresa, el febrer de 2006. Des d'aleshores, segons Carcolé, l'empresa ha estat capaç d'engegar noves prestacions i serveis a quatre municipis de la comarca del Baix Camp, com Cambrils, Vinyols i els Arcs, Les Borges del Camp i La Selva del Camp.


Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va explicar que "el petit miracle tan quotidià d'obrir l'aixeta i que surti aigua, és conseqüència del treball de moltes persones que hi estan al darrera. Un bé tan preuat i a la vegada tan escàs, sobre el què les administracions han de fer una bona gestió del servei. Hem de tenir la responsabilitat de tractar l'aigua com un bé comú, com un bé públic". Benaiges també voler agrair al Consell Comarcal el seu compromís per posar en marxa i assumir la responsabilitat d'una empresa que "donarà molt bon als pobles de la comarca", així com l'agraïment a l'Ajuntament de Cambrils, "per voler donar un pas endavant i aconseguir l'externalització d'aquest servei, que tradicionalment s'havia portat des de l'Ajuntament. Va ser un pas endavant en positiu per millor l'eficàcia i n'estic segur que serà un èxit". Finalment, va convidar a la resta de pobles de la comarca a pensar en aquest serve, "que està a la seva disposició, i que segur que pot donar molt bon servei als ciutadans".

Comenta aquest article