Informació general

La Confraria de Pescadors nega qualsevol contacte amb la Confraria de Tarragona i Pescanova per comercialitzar el peix blau

Per Berta Ruiz

Aspecte del moll de costa, aquest passat mes de gener

La Confraria de Pescadors de Cambrils ha volgut sortit al pas de les informacions que la setmana passada van publicar alguns mitjans de comunicació, sobre l'oferiment de la Confraria de Pescadors de Tarragona a participar en el conveni signat amb la multinacional Pescanova pels propers quatre anys. Segons les informacions publicades pel diari Aquí el passat 15 de febrer, la Confraria de Pescadors de Tarragona voldria obrir les portes als ports de Cambrils i de l'Ametlla de Mar a sumar-se a aquest acord, per aconseguir sumar un total de 5.000 tones anuals de peix blau que Pescanova es compromet a comercialitzar.

Cap contacte

Tot i aquest anunci, el gerent de la Confraria de Pescadors de Cambrils –Xavier Domènech– va volgut confirmar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que no existeix cap acord ni cap contacte amb la Confraria de Pescadors de Tarragona sobre aquesta qüestió ni amb la multinacional Pescanova. Segons Domènech, "deuen haver deixat el conveni obert per a que s'hi pugui afegir algú més, però ni oficialment ni oficiosament no en sabem res. Ni dius que sí, ni dius que no, perquè de moment no en tenim coneixement. Per dir que sí o que no, primer s'ha de parlar amb aquesta gent i t'han d'explicar com funciona el tema, però realment a data d'avui no hi ha res de res. Si volen parlar no hi ha cap problema, però si no s'hi posen tampoc hi ha cap problema, perquè nosaltres també tenim els nostres mitjans per canalitzar la venda del peix".

De fet, segons va explicar Xavier Domènech, l'oferiment a les Confraries de Cambrils i de l'Ametlla de Mar respon a que aquests dos ports, juntament amb el port de Tarragona, són els únics tres ports de la demarcació de Tarragona que tenen peix blau, capturat amb la flota de barques de l'encerclament.

Comenta aquest article