Esports

Bons resultats del Club Atletisme Cambrils al campionat de Catalunya de proves combinades de pista coberta

Per Pere Ferrando

Ahir diumenge 17 de febrer es va disputar al Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès el campionat de Catalunya de proves combinades de pista coberta en les categories cadet i juvenil.
Una dada inicial rellevant és el fet que es tracta de l’edició amb un nombre més gran de participants per part del Club Atletisme Cambrils, concretament quatre, dos a la categoria cadet i dos a la juvenil.
Les protagonistes van ser les dues atletes cadets Sílvia Gutiérrez i Tania Borrero i les dues atletes juvenils Judith Codorniu i Sandra Álvarez, que van tenir un rendiment altament satisfactori, ressaltant la medalla de bronze assolida per la Sílvia i el seu rècord territorial a la prova dels 60 metres tanques.

L'estadística global del Club Atletisme Cambrils

L’estadística global va ser la següent: Sílvia Gutiérrez va aconseguir la medalla de bronze a la prova de tetratló en la categoria cadet. Judith Codorniu i Sandra Álvarez van ser finalistes en la prova de pentatló juvenil femenina, aconseguint un sisè i un vuitè lloc respectivament. Sílvia Gutiérrez va aconseguir un rècord territorial a la prova dels 60 metres tanques amb un registre de 9”65 superant els 9”77 de la reusenca Cristina Altés. També es van aconseguir dos rècords de Cambrils: un d'ells el va obtenir Sílvia Gutiérrez en la prova de tetratló cadet amb una marca de 2.289 punts, superant els 2.087 punts de Tania Borrero i Judith Codorniu a la pentatló juvenil amb una marca de 2.454 punts –superant els 2.353 de la Raquel Ballesté–. També es van aconseguir vuit millores de marques personals.

Les marques parcials de les atletes cambrilenques

Sílvia Gutiérrez va ser tercera en la tetratló cadet –amb 2.289 punts– i va ser rècord de Cambrils. Aquesta atleta va aconseguir rècord territorial als 60 metres tanques i va millorar la seva marca personal al llançament de pes i va estar a prop de les seves marques a les proves de salt de llargada i als 60 metres llisos. Això li va atorgar la medalla de bronze i la perspectiva de pujar novament al pòdium el proper cap de setmana al Campionat de Catalunya individual.

Judith Codorniú va ser sisena a la pentatló juvenil –amb 2.454 punts– i també va aconseguir rècord de Cambrils. També va millorar els seus registres personals al llançament de pes i als 600 metres llisos. Igual que la Sílvia Gutiérrez, va estar molt a prop de les seves marques en la resta de proves, fet que va possibilitar la consecusió del rècord, millorant en prop de 200 punts la marca que havia aconseguit en el campionat territorial. A més, cal tenir en compte que es troba en el primer any de la categoria i que la resta de participants amb les què va competir eren juvenils de segon any.

Per la seva part, Sandra Álvarez va ser vuitena en la prova de pentatló juvenil. Tot i estar malalta els dies previs a la competició, va poder rendir al màxim nivell, millorant la seva marca personal a la combinada i al llançament de pes, prova que disputarà al campionat individual el proper cap de setmana.

Finalment, Tania Borrero va ser onzena a la prova de tetratló cadet. Els nervis van trair a aquesta atleta i va rendir per sota de les seves possibilitats. Tot i això, tindrà possibilitats de pujar al pòdium el proper cap de setmana en la prova de llançament de pes.

Fase classificatòria del Campionat de Catalunya de relleus 4x200

El dissabte es va disputar la fase classificatòria del Campionat de Catalunya de Relleus 4 x 200, on es seleccionen els 6 equips amb millor marca per a la final. El Club Atletisme Cambrils va presentar un equip a la categoria cadet femení, format per Nastia Skrynnyk, Iara Masaguez, Sílvia Gutiérrez i Tania Borrero. El rendiment global va estar per sota del que s’havia previst degut a que algunes de les components van competir lleugerament lesionades. Tot i així, les quatre integrants van batre els rècords de Cambrils cadet i absolut amb un registre de 2’02”50, millorant en 20 centèsimes de segon el rècord anterior. Dels 18 equips presents, les noies van assolir la 14a. posició final.

Comenta aquest article