Informació general

CiU es reuneix amb el sector pesquer cambrilenc i ofereix el màxim suport i compromís

Per Berta Ruiz

Josep Maldonado i Jordi Jané, en un moment dels fideus rossos al port
Josep Maldonado i Jordi Jané, en un moment dels fideus rossos al port

Aquest passat dissabte al matí, el candidat de CiU a les properes Eleccions Generals per Tarragona –Jordi Jané– i el candidat al Senat –Josep Maldonado–, entre d'altres companys de candidatura del partit –com la regidora cambrilenca Mercè Dalmau– van reunir-se amb el sector pesquer cambrilenc, a la Confraria de Pescadors.

Jordi Jané: "El sector està patint molts problemes i necessiten solucions"

En aquesta trobada, els representants de CiU van poder copsar de primera mà les principals inquietuds del sector pesquer de la nostra població, a la vegada que van voler adreçar unes paraules de suport i compromís amb les demandes dels pescadors cambrilencs. Després d'una intensa xerrada a la Confraria, el candidat de CiU per Tarragona –Jordi Jané– valorava positivament la trobada, tot i que afirmava que el sector pesquer cambrilenc, "ens ha traslladat una situació de gravetat". Segons va detallar Jané, "el sector està patint molts problemes i necessiten solucions. Aquest sector és un exponent més de la situació global del nostre territori, que no està rebent les inversions i ajudes que necessitem. Per això, des de CiU ens comprometem a treballar pel territori i a treballar pel sector com ho hem vingut fent fins ara".

Durant la mateixa reunió, els pescadors cambrilencs els hi van fer arribar per escrit una sèrie de peticions i demandes. Per aquest motiu, Jordi Jané va explicar que la reunió havia estat "molt útil", i perquè des de CiU, "els hi hem pogut explicar tot el que ja hem fet durant la passada legislatura. Tots els candidats, tenim el compromís de seguir d'aprop les exigències que ens porten per fer balanç i comprometre'ns a tornar i que ens puguin 'passar comptes'". D'altra banda, Jané va prendre el compromís que, "un cop celebrades les eleccions, els sis diputats i els quatre senadors que sortin per Tarragona, ens comprometem des de CiU a fer pinya junts, a cridar-los a tots, per veure quines són les prioritats pel territori i deixar-nos estar si un és d'un partit o d'un altre i fer un pla de millora tant dels sectors com de les infraestructures.

Mercè Dalmau: "Nosaltres estem amb les persones de veritat, no només amb eslògans"

Per la seva part, la regidora de CiU a l'Ajuntament de Cambrils –Mercè Dalmau– també es va comprometre "a defensar els interessos dels sectors econòmics de Cambrils i fer un seguiment d'aquestes demandes que ells ens han fet, per veure com es poden traspassar tant al Parlament de Catalunya com al Congrés". Segons va afirmar Dalmau, "jo voldria fer de pont entre els sectors econòmics d'aquí i els nostres diputats i senadors, perquè crec que és una característica pròpia del nostre partit: nosaltres estem amb les persones, però hi estem de veritat, no només amb eslògans".

Josep Maldonado: "Ser pescador és dur, és difícil i és car. Els pescadors han de tenir uns incentius"

Finalment, el cap de llista de CiU al Senat per Tarragona –Josep Maldonado– també va voler adreçar unes paraules de suport i compromís amb el sector pesquer cambrilenc. Recordem que, Josep Maldonado també és el responsable de pesca al grup parlamentari català des de fa quatre anys, motiu pel qual va expressar "que això m'ha permès viure de molt a prop, l'angunia, el sentiment, l'angoixa i el patiment dels pescadors". Maldonado també va recordar la greu crisi que va patir el sector l'any 2005 –per l'encariment del combustible–. Aleshores, les subvencions que es van acordar, encara avui no s'han cobrat. A banda, també es van interposar 500 expedients, alguns dels quals arriben als 10.000 euros per barca.
Segons Maldonado, "des de CiU els hem defensat durant quatre anys i ho seguirem fent, perquè ens estimem el país i perquè som nacionalistes. I ser nacionalista vol dir estimar-te la terra i la seva gent i per tant la gent de Cambrils ha de tenir el convenciment que no estaran sols".

Josep Maldonado també va afirmar que des del sector es tenen moltes angoixes: "el combustible és més car que quan van fer la vaga, per tant, cal un instrument de rebaixa, un ajut per a que quan surtin a la mar no tinguin aquesta càrrega que els hi encareix la pesca. Un altre problema, és que tenen una pressió fiscal exagerada. També hi ha problemes a l'hora de trobar personal per les barques. S'han d'afavorir mesures fiscals de contractació de pescadors, perquè sortir a la mar és perillós, és dur i té uns horaris que molta gent no té quan treballen a una oficina o a una obra. Per tant, ser pescador és dur, és difícil i és car. Els pescadors han de tenir uns incentius per a que els joves o la gent aturada vulguin saltar a la barca".

Josep Maldonado va explicar que "hi ha molta feina a fer, per això volem anar a Madrid amb una motxilla plena d'encàrrecs. Aquestes reivindicacions no poden quedar mortes, perquè si queden mortes, la pesca morirà. I això és trist per gent que s'estima el mar, però és trist pel país perquè és un sector econòmic important. La gent de CiU estem aquí per dir-los que no estan sols".

Acabada la reunió, la Confraria de Pescadors de Cambrils va convidar als assistents a uns fideus rossos amb galeres. A l'àpat hi van participat més de 200 persones i es van servir quasi 300 racions

Comenta aquest article