Informació general

La 14a Caravana Solidària amb el Sàhara recollirà enguany sabó, xampú i gel

Per Berta Ruiz



Ramon Canalda, Salvador Matas i Oliver Klein, ahir en roda de premsa
Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí i la Delegació del Front Polissari a Catalunya organitzen un any més, la 14a Caravana d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí, que compta amb el suport de la regidoria de Relacions Cíviques, Cooperació i Solidaritat i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils.

Ahir al matí es va fer la presentació de la campanya d'enguany, i va comptar amb la presència del regidor de Cooperació i Solidaritat –Oliver Klein–, el regidor d'Educació –Salvador Matas– i el secretari de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí –Ramon Canalda–. Enguany, la campanya popular recollirà material higiènic com gel, xampú i sabó.

Tant des de la regidoria de Relacions Cíviques i Solidaritat i la regidoria d'Educació s'explicava ahir en la presentació de la campanya, el compromís solidari establert amb el poble sahrauí que des de fa més de 30 anys que sobreviu als campaments de refugiats de Tindouf. Oliver Klein explicava també, que a banda de recolzar la caravana solidària, Cambrils també organitza les colònies d'acollida de nens sahrauís durant l'estiu. Per la seva part, Salvador Matas posava de manifest el compromís de la comunitat educativa del municipi, ja que tots els centres escolars seran punts de recollida d'aquests productes durant tota la campanya.

El secretari de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí –Ramon Canalda– agraïa ahir en roda de premsa la col·laboració i l'èxit que es va aconseguir en la campanya de l'any passat. A banda, va voler fer una crida per tal que enguany, el volum de material pugui ser major, ja que segons va afirmar "el material higiènic també és primordial". La campanya que s'estendrà a tota la demarcació de Tarragona, comptarà també amb l'adhesió de dos ajuntaments més, l'Ajuntament de Reus i l'Ajuntament de Torredembarra. D'altra banda, Ramon Canalda també va voler agrair la col·laboració de l'empresa de transports Aragonès, que serà l'encarregada del trasllat de tot el material recollit.

Els punts de recollida dels productes són els següents: tots els centres educatius de Cambrils, la Ràdio i Televisió de Cambrils, el Centre Cultural i Ocupacional, el Centre Cívic Les Basses, el Centre Cívic de Vilafortuny, el Casal Municipal de la Gent Gran i la Biblioteca Municipal. El termini per portar els productes és fins al dia 14 de març. Després de Cambrils, els productes es traslladaran fins al port de Barcelona i des d'allà fins als campaments de refugiats de Tindouf.

Comenta aquest article