Informació general

L'escultor reusenc Ramon Ferran enllesteix el relleu de la figura de sant Pere que s'instal·larà en el nou campanar

Per Elena Martí

En les darreres setmanes s'estan enllestint els treballs de realització del relleu de sant Pere per al nou campanar de l'església parroquial de Sant Pere.

L'escultor reusenc Ramon Ferran ha treballat un alt relleu en el seu taller en els últims mesos per tal d'instal·lar-lo, segurament, durant aquest mes de febrer.

L'artista reusenc va rebre l'encàrrec el passat estiu. Ajudat pel seu col·laborador Xavi Solé, Ramon Ferran ha creat una figura en alt relleu de 4,20 metres d'alçada i 2 metres d'amplada que no arriba a una tona de pes. La figura, treballada en sis peces, ha estat elaborada en resina sintètica mixta 4 i 6, un material que es va descobrir els anys seixanta, moldejable però resistent als efectes meteorològics. Aquest material també s'ha utilitzat a la façana de l'església de les Borges del Camp i a la de la Sagrada Família.

Autor de l'escultura del cardenal

Cal destacar que Ramon Ferran ha elaborat moltes escultures públiques, sobretot a la ciutat de Reus. A Cambrils va esculpir en bronze l'escultura del cardenal Vidal i Barraquer que presideix la plaça de l'Església de Santa Maria.
Segons el seu autor, "aquest alt relleu representa la figura de sant Pere envoltada dels seus símbols: la pedra clau, sota els seus peus, la clau com a clau de l'Església i les onades i la xarxa amb algun peix com a Pere pescador". Hi destaca el treball dels plecs de la roba del sant i que la clau que porta a la mà alçada ha estat creada en alumini copiant una clau antiga.

Comenta aquest article