Informació general

Els grups de l'oposició es mostren satisfets per l'entesa aconseguida en l'aprovació definitiva del Reglament Orgànic Municipal

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Iñaki Carnero, Xavier Martí, Mercè Dalmau i Mar Roca
Els tres grups de l'oposició –Plataforma Independent Cambrilenca, Convergència i Unió i Partit Popular– van oferir ahir al matí una roda de premsa per comentar alguns dels punts aprovats aquest passat dimarts en el ple ordinari. A l'acte hi van ser presents Xavier Martí, Mercè Dalmau, Iñaki Carnero i Mar Roca.

Satisfacció per l'aprovació del Reglament Orgànic Municipal i la modificació del Reglament de Participació

El portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va reiterar la seva satisfacció per l'acord aconseguit en l'aprovació del Reglament Orgànic Municipal, ja que bona part de les seves propostes van ser acceptades per l'equip de govern. Xavier Martí també va apuntar ahir que, "es va demostrar que l'oposició sí fa els deures i presenta propostes i al·legacions en aquells temes que són d'interès general. Si es continua amb aquesta línia, més d'una vegada es podrà arribar a un consens".

Per la seva part, Mercè Dalmau de CiU també va explicar que "era important arribar a un acord en un reglament tan important, i així li vam transmetre a l'alcalde, perquè ell intentés aconseguir el màxim consens entre els partits. Vam presentar les nostres al·legacions es van discutir i es va arribar a un acord. En essència, hem aconseguit canviar part d'aquest reglament". Segons Dalmau, dos dels punts prioritaris sobre els quals es volia incidir de manera directa; un era sobre la presentació de preguntes al ple i que la contestació es donés durant el ple. I l'altre punt prioritari era sobre la presència dels regidors als mitjans de comunicació municipal – com el butlletí, la ràdio i la televisió–. Tal i com va comentar Dalmau, "en aquest punt és on vam tenir més discussió, però finalment vam arribar a un acord pel qual es desenvoluparia un reglament que marqués les intervencions o l'accés d'aquests regidors als mitjans de comunicació". L'alcalde de Cambrils va anunciar públicament al ple aquest compromís per tal de desenvolupar aquest reglament en un període aproximat de tres mesos.

D'altra banda, Mercè Dalmau també va voler reclamar ahir en roda de premsa "la paternitat" de la proposta que s'ha inclòs com a modificació del Reglament de Participació Ciutadana, pel qual qualsevol ciutadà, prèvia recollida de 250 signatures pot intervenir en el ple. Aquesta proposta es va realitzar des del grup de Convergència i Unió. Per Dalmau, "crèiem que era un aspecte important per a que el Reglament de Participació Ciutadana funcioni. A veure si amb aquesta mesura aconseguim que els ciutadans puguin participar en el plenari i que vegin el plenari com una cosa més propera". Finalment, Dalmau també va afirmar que "també ens agrada de tant en tant estar d'acord amb tot, perquè estar-se discutint-se tota l'estona és una mica pesat. S'han tingut en compte les nostres propostes, i hem entrat en un procés de negociació, en què un cedeix i l'altre també cedeix i al final s'arriba a un acord. Som un partit que tenim vocació de govern i amb actuacions com aquesta, jo crec que es demostra".

Des del PP també es va fer una valoració molt positiva pel consens aconseguit en l'aprovació del Reglament Orgànic Municipal, perquè es van acceptar i es van introduir gran part de les al·legacions presentades per l'oposició. Tot i això, Iñaki Carnero va tornar a reiterar que, "seguim pensant que no era necessari crear un reglament, donat que ja hi ha un reglament que regula les bases en règim local".

Suport a la comissió d'estudi per a la creació de la Societat Municipal de Ràdio i Televisió

Finalment, la regidora de la PLIC també va referir-se a l'aprovació de la composició de la comissió d'estudi que ha de fer possible la creació de la Societat Municipal de Ràdio i Televisió. Segons va explicar Roca, "creiem que l'Ajuntament va fer una gran inversió en aquesta televisió. Ja la tenim, i ja que la tenim hem d'intentar gestionar-la el millor possible, tant la tele com la ràdio. Es van fer una sèrie d'al·legacions en aquesta comissió, degut a que vam veure que hi havia una sèrie de persones que no eren les persones indicades per formar part d'aquesta comissió. El senyor alcalde i l'equip de govern així ho van veure, igual que nosaltres, i finalment es va retirar el punt i es va modificar. Per tal que hi hagi aquesta part civil, que hi ha de ser-hi, em cregut convenient que siguin les associacions de veïns qui escolleixin aquestes dues persones". Sobre aquesta qüestió, Mar Roca va expressar que "ens agradaria que les associacions de veïns tinguessin en compte que aquestes persones tinguin alguna relació amb el periodisme. A Cambrils hi ha periodistes i hi ha altres mitjans, que creiem que podrien fer una bona aportació en aquesta comissió i també en el consell d'administració".
La regidora de la PLIC també va demanar que "fa falta regularitzar aquesta inversió i tota la qüestió publicitària. Creiem que aquesta inversió s'ha de portar endavant i que Cambrils sigui la seu de la TDT al Camp, ja que de les possibles televisions que hi hagin dins d'aquest consorci, la Televisió de Cambrils és la que està millor preparada, sobretot tècnicament".

Comenta aquest article