Esports

Es disputa la quarta jornada de la Lliga Catalana de Promoció a l'Estadi d'Atletisme de Cambrils

Per Pere Ferrando

Dues atletes cambrilenques en una de les proves de 60 metres llisos, Iara Masaguez al carrer de l'esquerra i Nàstia Skrynnyk al carrer de la dreta

Dissabte passat es va disputar a l’Estadi d’Atletisme de Cambrils la quarta jornada de la Lliga Catalana de Promoció. Aquesta competició es disputa al llarg de la temporada en un total de 12 jornades i està adreçada a atletes de promoció de les categories cadet, infantil, aleví i benjamí. A la marca assolida per cada participant li correspon una puntuació determinada. La suma de punts al final de la temporada  determinarà l’equip guanyador. Paral·lelament es disputen proves per a categories superiors en format de control amb la finalitat d’assolir marques mínimes per a participar als campionats nacionals i estatals.

El fort vent va ser el protagonista de la jornada. La seva força va invalidar la totalitat de les marques de velocitat i salts horitzontals a nivell individual. El màxim permès pel reglament és d’una velocitat de 2 metres per segon, mentre que la mitjana al llarg de la jornada era de 3,5 – 4 metres per segon.

Tot i així, va permetre que l’atleta local Sílvia Gutiérrez pogués batre el Rècord de Cambrils de tetratló cadet. En aquesta disciplina es permet que la velocitat màxima del vent sigui de 4 metres per segon i en les proves on va participar la Sílvia, el vent, no va excedir d’aquesta magnitud, tot i que s’hi va apropar força. El total va ser de 2.297 punts, 210 més que l’anterior Rècord en possessió de la Tania Borrero des del desembre passat. Amb aquesta puntuació, la Sílvia assoleix la marca mínima per a participar al Campionat de Catalunya i al d’Espanya de la categoria. La Sílvia va guanyar 3 de les 4 proves, i si no hagués estat per l’excessiva força del vent, a nivell individual hagués batut 2 Rècords més.
La resta d’atletes del Club Atletisme Cambrils van rendir a un excel·lent nivell, guanyant 12 proves i assolint força llocs capdavanters. Tanmateix, s’obtenien 6 millores de marques personals, que haguessin estat més si no hagués estat pel vent il·legal.

L'estadística dels atletes cambrilencs

L’estadística va ser la següent, pel que fa a la categoria juvenil Judith Codorniu Ramos va quedar primera en 60 m. tanques i segona en Llançament de pes i Elisa Laguna Rivas va quedar primera en Salt de llargada, segona en 200 m. llisos i tercera en 60 m. llisos.

En la categoria cadet Sílvia Gutiérrez Comes va quedar primera en Tetratló (RC), 60 m. llisos, 60 m. tanques, Salt de llargada i tercera en Llançament de pes; per la seva banda Tania Borrero Acosta va quedar primera en Llançament de pes i tercera en Salt de llargada; i Anastasiia Skrynnyk va quedar tercera en 300 m. llisos.

En la categoria infantil David Álvarez Martínez va obtenir el primer lloc en Salt amb perxa i Llançament de pes i el segon en Salt de llargada.

Pel que fa a la categoria aleví, Carolina Molina Pérez va quedar primera en 600 m. llisos i segona amb MP en 60 m. llisos; Eric Manrubia Mir va quedar primer en Salt d'alçada i tercer amb MP en 600 m. llisos; per la seva banda, Alba Mena Gómez va quedar segona en Salt d'alçada i tercera en Llançament de pes i amb MP en 60 m. llisos; i Guillem Sarrà Ferrer va quedar tercer en Salt d'alçada i amb MP en 60 m. llisos.

Finalment en la categoria benjamí Ariadna Esponey Roman va quedar primera amb MP en Llançament de pes i segona també amb MP en 60 m. llisos.

Comenta aquest article