Cultura

El cambrilenc Iban Beltran dirigeix l’òpera "Roses de Gos", estrenada al Teatre Bartrina de Reus

Per Elena Martí



Cartell de l'òpera "Roses de gos", dirigida per Iban Beltran
El passat divendres, 14 de desembre, es va estrenar al teatre Bartrina de Reus l'òpera Roses de Gos, a partir del mite de Dido i Eneas, i de l’obra originària d'Henry Purcell. Aquest projecte engegat per Carles Cugat i l’Associació de Produccions Culturals Carles Amill, amb seu a Cambrils, s’ha coproduït amb el CAER de Reus, l’Escena Nacional d’Andorra i ha estat patrocinat per l’empresa Gam-Vilatel.

Aquesta òpera compta amb deu músics, tres intèrprets solistes, dos actors i un cor –amb cantaires del Cor de Sant Esteve i del Cor de Nois del Conservatori de Vila-seca–. La música d’aquesta òpera contemporània, dirigida per Gorka Sierra, fusiona elements de jazz i de barroc. Al fons de l’escenari es veuen unes imatges projectades com a fons de paisatge dels personatges, acompanyades d’unes grans teles negres. Aquesta òpera mescla diferents disciplines artístiques contemporànies sota dues premisses: territori i qualitat.

El director escènic d’aquesta obra és Iban Beltran, nascut a Prat de Comte i resident de fa anys a Cambrils. Iban Bertran és músic, cofundador de Traüt de Tarí, llicenciat en Filologia Catalana, en Teoria de la Literatura i en Direcció Escènica i Dramatúrgia. Carles Cugat, arquitecte municipal de Vinyols i els Arcs, ha treballat com a escenògraf en aquesta obra i presideix l’associació del desaparegut artista Carles Amill.

Comenta aquest article