Cultura

Es lliuren els premis de pintura, escultura, fotografia i la beca de Recerca Vila de Cambrils

Per Elena Martí

Els guanyadors dels Vila de Cambrils d'enguany acompanyats per l'alcalde, Robert Benaiges, el regidor de Cultura, Joan Recasens, i el president de l'Agrupació Fotogràfica, Joan Pastó

Ahir al migdia es va dur a terme el lliurament dels premis Vila de Cambrils al Saló de Plens de l’Edifici Consistorial de Cambrils. Es tracta de dos premis anuals el de Pintura i el de Fotografia, un de bianual, el d'Escultura, i la beca de Recerca. L’acte de lliurament dels premis va ser presidit per Robert Benaiges, alcalde de Cambrils i Joan Recasens, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils. L'acte va ser presentat per Josep M. Pallisé, acompanyat d’imatges de les obres guanyadores. Després de la presentació hi va haver un refrigeri acompanyat de la música de la banda Small River Dixie.

El parlar de Cambrils a la beca de recerca

La 7a Beca de Recerca Vila de Cambrils l'ha guanyada Pere Navarro Gómez amb el projecte “El parlar de Cambrils. Estudi Fonètic, morfosintàctic i lèxic”, un estudi que té com a objectiu el "d'escriure la manera de parlar de Cambrils i les seves particularitats fonètiques” segons va explicar el guanyador de la Beca. Pere Navarro, nascut a Cambrils, és Doctor i Professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili.  Navarro ha publicat set llibres i, recentment, ha fet una col·laboració amb un llibre d'homenatge a Josep Lluís Savall, que es presentarà el pròxim 18 de desembre a Tarragona i que porta per títol “Aquell regust d’ampla llibertat”.
La Beca de Recerca vol fomentar la recerca local de temàtiques diferents, enguany s’han presentat quatre treballs, un d’ells descartat per l’obtenció d’una altra beca, i ara el guanyador té uns dos anys per tal de realitzar l’estudi sota el títol del projecte presentat, que serà publicat per l’Ajuntament de Cambrils.

 “A tota vela”, l’obra guanyadora del 2on concurs d’Escultura en Espai Públic Vila de Cambrils

Entre quaranta-quatre obres presentades, s’ha premiat el projecte “A tota Vela” d’Ángel Merino López,  com l'obra guanyadora del segon concurs d'Escultura en Espai Públic Vila de Cambrils. L'escultor és nascut a Jaén i, actualment, treballa al centre de França. L'obra guanyadora, que té uns tretze metres d’alçada i set d’amplada, es realitzarà amb acer inoxidable, formant una gran vela reixada de quatre tones, orientada cap al port de Cambrils, com si estés inflada.
En l’exposició de la Sala Àgora també es poden observar les cinc maquetes finalistes no guanyadores. Aquest concurs de caràcter bianual, té l’objectiu de seleccionar un projecte per crear una escultura per un espai públic local. En aquesta ocasió, s’ha escollit el Mar com a tema, i serà instal·lada durant l’any vinent a la rotonda entre l’Oficina del Patronat de Turisme i el Passeig de les Palmeres. Recordem que l'obra guanyadora del primer concurs va ser Estela Falç, situada a la plaça del Setge, a prop del Portal.

Primer premi del Vila de Cambrils de Pintura per a Vall Karsunke

Vall Karsunke, de Barcelona, ha estat el guanyador del primer premi de Pintura Vila de Cambrils, dotat amb 2.500 euros. L'obra guanyadora està treballada en pintura matèrica amb oli i textures sobre tela. El segon premi, dotat en 2000 euros, ha estat per Mediterrània, de Sebastià Agell Sastre de Figueres mentre que el tercer premi, dotat amb 1.500 euros, ha estat per Vent d'Estiu 2007, de Jaume Amigó, de Barcelona. El Premi de Promoció Local, dotat en 1000 euros, ha estat per Sense Títol 2 (Serie pétreos) de Cristina Sánchez Viñuales.
Les obres guanyadores junt amb vint-i-cinc finalistes, són exposades a la Sala Àgora fins el 12 de gener de 2008 junt amb un catàleg, on es pot obervar les diferents tècniques pictòriques, com oli sobre tela, acrílics o mixta sobre fusta, i el llistat d’artistes participants.

343 obres presentades al Vila de Cambrils de Fotografia

Ahir, també, es van fer públiques les deu obres adquirides per ser destinades a la Fototeca Municipal de Cambrils i les cinc obres finalistes. Totes elles es poden gaudir en l’exposició junt amb les altres fotografies seleccionades. Enguany s’han presentat 343 obres a concurs, una cinquantena més que l’any passat, de diverses procedències, destacant la participació de Madrid i del País Valencià. L’exposició es va inaugurar ahir diumenge després del lliurament dels Premis i es pot visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils fins al 8 de gener de 2008, acompanyat d’un acurat catàleg. Cal destacar la qualitat artística i la diversitat de les tècniques fotogràfiques que es poden observar en aquesta mostra, organitzada per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils. Retrats de personatges en gran detall, paisatges desèrtics i imatges d’algun edifici són alguns dels temes que s'hi pot trobar.

Comenta aquest article