Informació general

"Connecta amb els teus fills. Actuem!!" ha estat l'última xerrada del "Projecte pilot formatiu per a pares i mares"

Per Anna Fargas

El pedagog Paco Valverde en un moment de la xerrada ahir al vespre

L'última xerrada del "Projecte pilot formatiu per a pares i mares" es va fer ahir al vespre al Centre Cultural. La xerrada, que portava per nom "Connecta amb els teus fills. Actuem!!", va anar a càrrec del pedagog Paco Valverde i va consistir en un taller d'aprofundiment com a continuació de l'anterior xerrada introductòria que es va dur a terme el 24 d'octubre sota el títol "Connecta amb els teus fills. Parlem de les drogues".

Paco Valverde va explicar que l'objectiu d'aquesta xerrada era donar als pares i mares eines per poder comunicar-se amb els seus fills en temes relacionats amb les drogues i altres conductes de risc. I, sobretot, va voler deixar clar que el més important era "transmetre un missatge de tranquil·litat als pares i mares", ja que amb els coneixements necessaris "aquestes situacions es poden afrontar i prevenir".

Al taller hi van assistir una trentena de persones, la majoria dones, tot i que Valverde va agrair la presència d'alguns homes ja que va destacar que aquesta "és una preocupació que afecta tant els pares com les mares". Les persones que van assistir es van dividir en grups per realitzar unes activitats molt més pràctiques que en l'anterior sessió per tal de poder conèixer amb més profunditat com actuar i connectar davant de situacions de risc amb els seus fills. Cal destacar que, igual que en les altres ocasions, durant la xerrada hi va haver un servei de ludoteca per a aquelles famílies que hi van anar acompanyades dels seus fills.

El "Projecte pilot formatiu per a pares i mares" ha estat organitzat conjuntament per les Regidories de Benestar Social, Polítiques d'Igualtat i Salut, i Educació i Polítiques Actives d'Ocupació, i el Servei de Promoció a la Salut. Mireia Barea, tècnica de Salut, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital va comentar que el projecte es valora positivament, ja que "en les 5 sessions hi ha hagut una assistència d'uns 30 pares i mares, si tenim en compte que es va fer una difusió en tots els centre educatius, l'assistència es podria considerar baixa, però l'experiència dels professionals que ho han comparat amb altres municipis ens diuen que el nivell d'assistència ha estat molt bo". Barea va explicar que al tractar-se d'un projecte pilot "un cop tinguem les valoracions fetes mirarem si aquest projecte pot tirar endavant o es tanca aquí".

Comenta aquest article