Cultura

L'Escola Municipal de Música prepara l'activitat "Els músics de Bremen" per acostar la música als més petits

Per Redacció

L'Escola Municipal de Música de Cambrils posa en marxa l'activitat "Els músics de Bremen" amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics. Aquesta activitat creada i interpretada pels professors de l'escola, Isabel Serra (flauta travessera), Eladi Dalmau (piano), Stanislava Stoyanova (contrabaix) i Lluís Chacon (bateria) convida totes les escoles de Cambrils i els seus alumnes de P4, P5 i primer cicle de primària a participar-hi, durant els dies 27, 28, 29 i 30 de novembre, i 4 i 5 de desembre, en sessions diàries a les 9.30 i les 10.30.

L'activitat consistirà en escoltar la narració del famós conte, relacionat amb un seguit d'intervencions musicals en directe per tal que els alumnes puguin descobrir diferents estils musicals i la possibilitat de conèixer-los. Els més petits podran descobrir instruments com el contrabaix, la flauta travessera o la bateria que no són freqüents de veure i escoltar en directe. Tots els assistents podran participar activament en l'activitat, ja que prèviament les escoles interessades rebran un dossier amb material, on s'inclouran unes cançons per treballar-les a les aules.

Les escoles que hi participaran són el CEIP Marinada amb 202 alumnes, el CEIP Guillem Fortuny amb 202 alumnes, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer amb 308 alumnes, el CEIP Cambrils III amb 54 alumnes, el CEIP Cambrils amb 203 alumnes, el CEIP Joan Ardèvol amb 206 alumnes i el CEIP Cambrils IV amb 20 alumnes. Entre totes les escoles sumaran uns 1.195 que participaran en aquesta activitat.
 
Concert de Santa Cecília

D'altra banda, i també amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, l'Escola Municipal de Música oferirà el seu tradicional concert en honor a la patrona dels músics, a la parròquia de Santa Maria, el proper 22 de novembre a les 18.30 hores. En aquest concert hi participaran les agrupacions musicals dels alumnes més petits: l'orquestra Oca, el cor Petits Cantors, el grup de vent inicial i el grup de vent Staccato. En acabar aquest acte, l'AMPA de l'escola oferirà un berenar al pati de l'Escola de Música.

Comenta aquest article