Cultura

S'inaugura l'exposició "Thies-Cambrils, Àfrica-Europa" del Cambrils Art Total i l'associació senegalesa Ben Bop

Per Berta Ruiz



Moment de la inauguració, el passat divendres al vespre
El passat divendres al vespre es va inaugurar a la Sala Àmbits del Centre Cultural l'exposició pictòrica Thies-Cambrils, Àfrica-Europa del col·lectiu Cambrils Art Total (CAT) amb la participació i col·laboració artística de l'associació senegalesa Ben Bop.

Aquesta associació –que forma part de l'associació Cooperació i No-violència– està formada per tres artistes plàstics d'aquest país –Pap Amadou Ndiaye, Koya Ibrahima Koite o Abu Mamadou Mbengue– i va ser creada l'any 2000. Aquests artistes realitzen pintures murals, decorats per a obres de teatre, portades comercials, joies amb l'escorça dels baobabs i intervenció en les escoles. D'altra banda, també treballen amb els talibés –nens que viuen al carrer– deixant que expressin els seus sentiments i vivències a través de la pintura.

A l'acte d'inauguració de l'exposició, hi va ser present el regidor de Cultura –Joan Recasens– que va destacar la important trajectòria del Col·lectiu Art Total de Cambrils dins del món artístic local, i també la important tasca que el col·lectiu Ben Bop du a terme al Senegal, "amb un programa molt interessant amb nens del carrer a través de l'art".

Per la seva banda, un dels representants del col·lectiu d'artistes Cambrils Art Total –Pep Torrents– va destacar en la seva intervenció "la universalitat de l'art" arreu del món, "si feu un exercici visual veureu que hi ha poques diferències en l'obra d'aquests artistes, hi ha ofici, hi ha qualitat, hi ha tècnica. Volem que amb aquesta exposició es vegi que l'art és universal". L'exposició contempla dues parts: una instal·lada a la Sala Àmbits –de tipus més neofiguratiu i impressionista– i l'altra a l'Espai "El Pati" amb unes característiques de tipus més figuratiu.

Aquesta exposició a Cambrils, juntament amb el col·lectiu d'artistes Cambrils Art Total, forma part d'una sèrie de mostres que culminaran aquest mateix mes de novembre amb la visita dels integrants de Ben Bop a Espanya, amb diferents activitats a escoles de primària i secundària i la realització de tallers per mostrar i apropar la cultura africana a la nostra cultura.

Comenta aquest article