Informació general

Una veïna denuncia que s'hagin deixat morir sis pins centenaris al passeig litoral del Cap de Sant Pere

Per Berta Ruiz

Els dos pins que estan a la via pública van ser esporgats ahir i estan a l'espera de ser talats properament

L'Ajuntament ha iniciat la tala d'uns pins pinyoners centenaris situats a l'avinguda de Mas Clariana, tocant a mar, que s'han mort.

La veïna propietària del xalet situat en aquesta zona ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de la situació que, segons ella, han fet que un total de sis pins de grans dimensions s'hagin assecat i finalment s'hagin mort. Segons Mercè Molas, "entorn el mes de març, ens vam adonar que començaven a caure brots tendres d'un dels pins i vam trucar a l'Ajuntament, perquè vinguessin a veure'ls, perquè pensàvem que estaven malalts. Em van dir que vindrien però no va venir ningú". Un mes després, i segons aquesta veïna, "vam veure que estaven pitjor i que ara ja queien branques i brots de 5 o 6 pins. Ens van dir que passarien, però tampoc. I així fins a tres vegades, fins que finalment vaig fer una instància, ara fa dos mesos, a la qual encara no m'han contestat". Segons explica Mercè Molas, "al mig del carrer hi ha un col·lector d'aigües residuals i una bomba que les envia cap a la depuradora", que podria ser el causant de la malaltia i mort de tots els pins.

El passat dimarts, i segons Mercè Molas, des de l'Ajuntament es va iniciar la tala de dos dels pins morts –primer s'han tallat les branques i després es talarà el tronc sencer– que estan situats al carrer. La resta de pins també afectats es troben dins de la propietat d'aquesta veïna i, segons aquesta, l'Ajuntament només es fa càrrec dels dos que estan en la vorera i no dels que estan a l'interior de la seva propietat. La veïna es mostra indignada, perquè segons sembla tots els pins s'han mort del mateix, i ella mateixa va donar avís que els anessin a veure per evitar mals majors. Tal i com explica Mercè Molas, "si ho haguessin volgut arreglar amb temps, no s'haurien mort tots, perquè va començar amb un que estava malalt, però els altres estaven sans i de mica en mica s'han posat tots malalts. Es podia haver solucionat abans i aquests pins no s'haguessin mort". A més, segons Molas, "talar cadascun d'aquests arbres costa 2.000 euros, així que suma".

Comenta aquest article