Informació general

L'estudi sobre la xarxa de relacions socials al Barri Antic destaca la cohesió i el moviment associatiu del barri

Per Lluís Rovira i Barenys



Anna Lleixà i Oliver Klein ahir al vespre en la presentació de l'estudi
L'estudi sobre la xarxa de relacions socials del Barri Antic, presentat ahir al vespre, considera que el Barri Antic és un barri molt cohesionat, sobretot entre els veïns autòctons, i que té un important teixit associatiu. Tot i això, s'assenyala que amb els col·lectius nouvinguts el grau de relació és bastant més baix. Segons explicava Anna Lleixà, de l'empresa Ceres, encarregada de l'estudi, "els col·lectius que presenten més aïllament són els immigrants, l'ètnia gitana i els joves. S'ha de fer una tasca de connexió d'aquests col·lectius que estan desconnectats a través de les entitats i de l'Ajuntament. Les associacions són una bona eina per treballar la integració".

La presentació d'aquest estudi es va fer ahir al vespre al Centre Cultural i està emmarcat en l'apartat de Participació Ciutadana lligada a la Llei de Barris. L'estudi s'ha fet en base a 30 entrevistes personalitzades a més d'unes quantes més realitzades telefònicament a representants d'entitats i persones lligades al barri. En base a aquesta informació, l'empresa encarregada de l'estudi ha elaborat un sociograma del barri en què s'analitzen diferents aspectes pel que fa la qualitat de vida, la cohesió social i la participació en les xarxes socials del Barri Antic.

L'estudi també assenyala els punts forts i els punts febles dels diferents àmbits. Així doncs, a nivell d'urbanisme es valora positivament la campanya "Cambrils + bonica" i l'arranjament dels carrers. Pel que a equipaments, no es recull una demanda expressa. En aquest sentit, el Centre Cultural està molt ben valorat, però se'n demana una ampliació. Cal dir que, a nivell econòmic, es reclama una major dinamització comercial del Barri així com la potenciació del turisme cultural.

Properes actuacions

En l'acte de presentació d'aquest estudi, el regidor de Participació Ciutadana –Oliver Klein– va explicar les properes actuacions a fer al Barri Antic. Així doncs, aquest proper mes de gener es licitaran les obres dels tres grups de carrers del Barri Antic que encara falten per remodelar, el carrer Major i voltants, el passeig d'Albert i el carrer de Sant Plàcid i voltants, "després es preveuen uns 5-6 mesos d'obres", va dir el regidor. D'altra banda, també s'ha d'actuar en tres llocs, la rehabilitació del forn de cal Tallero, la construcció del Centre Cívic a la Muralla i la rehabilitació de la zona de la torre del Llimó per a habilitar espais com a hotel d'entitats, centres de promoció econòmica i centres cívics.

Oliver Klein va explicar que l'estudi que ahir es presentava es troba a disposició del públic a l'Oficina de la Llei de Barris, situada als baixos de l'antic edifici consistorial, "avui s'ha fet el primer acte públic lligat amb la Llei de Barris. El proper dilluns 12 de novembre rebem la visita dels representants de la Generalitat que tutelen la Llei de Barris". El regidor de Participació Ciutadana també va explicar que aquest mes de desembre es farà un porta a porta amb tots els veïns del barri per tal de lliurar la informació sobre l'estudi i atendre les demandes que es realitzin.

Comenta aquest article