Informació general

La reparació del paviment dels carrers del Port, remodelats ara fa un any, centra les inquietuds dels veïns

Per Berta Ruiz

Operaris reparant el paviment del carrer de Miquel Planàs, ahir al matí

Alguns dels principals problemes que pateix el barri i amb els quals des de l'Associació de Veïns del Port es vol treballar intensament són els problemes amb les darreres obres que s'han realitzat al barri i la manca d'aparcament que pateixen els veïns en aquesta zona. Segons la presidenta de l'Associació de Veïns del Port, Montserrat Matas, pel que fa al tema de l'aparcament, ja s'ha intentat parlar amb la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i d'altres regidors del consistori per intentar buscar alguna solució i millorar la situació.

D'altra banda, pel que fa al tema de les obres que es van realitzar fa poc més d'un any al barri, i que actualment s'estan reparant alguns desperfectes, Montserrat Matas va explicar que el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– ja els ha confirmat que en els propers dies es realitzarà una visita d'obres al barri per tal de conèixer quin és l'estat actual, què s'ha de reparar i quines millores es poden adoptar per arranjar qualsevol desperfecte que hi pugui haver.

Una altra de les qüestions que preocupen a l'associació de veïns i que va ser tractada en l'assemblea de veïns que es va celebrar el passat 26 d'octubre, és el tema de la brutícia i les escombraries, ja que en el barri s'hi concentra un gran nombre de restaurants i establiments que generen moltes deixalles que s'acumulen als contenidors.

Consell de Barri del Port

Amb la constitució del nou Consell del Barri del Port, i segons la presidenta de l'associació de veïns, "intentarem canalitzar a través d'aquí les coses que demanem. Tot i que el nostre barri no és com qualsevol altre barri, perquè aquí hi ha els restauradors que tenen la seva manera de fer, els botiguers que també tenen la seva pròpia associació, i la nostra associació de veïns que va néixer per la gent que vivim i els problemes que tenim en el dia a dia".

En el passat ple ordinari del dia 30 d'octubre es va aprovar la constitució del Consell del Barri del Port, amb l'objectiu d'establir una estructura de diàleg entre els veïns i associacions d'aquesta zona amb l'Ajuntament dins del Consell de Barris. Segons es va explicar aleshores, a aquest Consell del Barri del Port s'incorporen l'Associació de Veïns del Barri del Port i també aquelles entitats que de manera important hi són presents en aquest àmbit com la Penya Barça, la Unió de Botiguers, l'Associació de Restauradors, l'Agrupament Escolta Gent de Mar, la Teca Teatre i el grup Arjau - Vela Llatina de Cambrils.

La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Port –Montserrat Matas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que des de l'entitat que presideix es va creure "que podria ser interessant formar-ne part, perquè serà una manera de canalitzar les coses que van directament a l'Ajuntament a través del Consell de Barri. A més, també s'hi involucra el regidor de barri, i ell també pot pressionar si les coses no segueixen el curs que haurien de seguir".

Comenta aquest article