Informació general

Cambrils participarà del 9 al 18 de novembre en la 12a Setmana de la Ciència que es farà arreu de Catalunya

Per Berta Ruiz



Joan Pellicer, Joan Recasens i Gemma Massagué, ahir, en la presentació dels actes de la Setmana de la Ciència
Cambrils participarà del 9 al 18 de novembre en la 12a Setmana de la Ciència que es realitzarà arreu de Catalunya. Enguany, el tema del canvi climàtic serà l'eix central de l'ampli programa d'activitats de divulgació científica i tecnològica que es faran en els diferents municipis catalans participants en aquesta proposta organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils s'hi ha volgut participar novament amb la programació d'un seguit d'activitats que es van presentar ahir en roda de premsa, amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– i el coordinador del Centre Cultural i Ocupacional –Joan Pellicer–. En la seva intervenció, Joan Recasens va voler destacar el desig "d'acostar la ciència al ciutadà" a través d'iniciatives com aquesta.

Per la seva banda, Joan Pellicer va avançar ahir les activitats que conformen tot el programa que s'ha elaborat conjuntament des de l'Àrea de Cultura, el Centre Cultural i la Biblioteca Municipal. Els primers actes d'aquesta Setmana de la Ciència tindran lloc aquest proper dissabte a partir de les onze al Centre Cultural, amb el taller d'un circuit experimental, en què els més petits podran participar de manera molt activa en diferents experiments i a continuació es farà l'espectacle infantil "Terrociència".

Del dia 12 al 15 de novembre tindrà lloc el curset d'iniciació a l'astronomia, que un any més es realitza amb la col·laboració de l'obra social de la CAM. Sobre aquest curs, Joan Pellicer va explicar que en cada sessió es farà una classe teòrica prèvia –al Centre Cultural– i després es faran unes classes pràctiques d'observació a través de l'Astrobus que s'instal·larà al Parc del Pinaret, i que permetrà observar de manera real el cel, els astres, utilitzar el telescopi, els binocles o fer la lectura de les cartes astrals. El curs es realitzarà durant els quatre dies entre les 20 i les 23 hores, tot i que un d'aquests dies es modificarà l'horari per tal de poder realitzar una observació solar a la tarda. L'assistència a aquest curs està limitada a 30 persones per tal de facilitar-ne la participació de tots els alumnes, i cal reservar plaça al Centre Cultural, trucant al 977 369 060 o a través de l'adreça electrònica cco@cambrils.org. Tant el curs com la resta d'activitats són totes gratuïtes.

El dimarts 13 de novembre es realitzarà la xerrada "Els astres, llums i ombres. Els rellotges del sol" que anirà a càrrec de Josep Rabascall i es farà al Centre Cultural a partir de dos quarts de set de la tarda. El dijous 15 de novembre tindrà lloc al Centre Cultural l'espectacle audiovisual "Poe Si ència", de la mà del grup de teatre Xerinola en què es combinarà la poesia amb la ciència. I finalment, el dia 16 de novembre, Xavier Sigró –del grup de recerca de la Universitat Rovira i Virgili– oferirà una xerrada sobre el canvi climàtic a la Biblioteca Municipal.

Comenta aquest article