Cultura

La formació italiana "Rutuli Cantores" actua a Cambrils dins del cicle de concerts organitzat per la Coral

Per Redacció

La coral Rutuli Cantores en la seva actuació a l'Ermita, el passat dissabte al vespre

La formació "Rutuli Cantores" va actuar el passat dissabte 3 de novembre dins del XV Cicle de Concerts de Música Vocal que organitza la Coral Verge del Camí, i que va tenir lloc a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

El cor italià dirigit pel mestre Constantino Savelloni va interpretar el programa Sui sentieri della Polifonia (Per les sendes de la polifonia), un itinerari musical per la polifonia des del Renaixement  fins als nostres dies centrada en la polifonia.

L'agrupació és originària de la població d'Ardea (Lazio) va ser formada al 1991 per Nero Manzini integrant del cor de cambra de la RAI i de l'Octet italià, per conrear íntegrament la polifonia. Està integrat per 25 cantaires i compta amb l'enregistrament d'un CD Diecci anni de polifonia. A més a més ha realitzat gires per Finlàndia, Alemanya i França. Són també de particular relleu la participació en diversos espectacles teatrals com ara Gioco degli Dei (El joc dels déus), representat a l'antiga acròpolis d'Ardea, sobre el text i els escenaris de l'Eneida de Virgili.

Segons la Coral Verge del Camí organitzadora del cicle, amb aquests concerts es pretenen donar a conèixer diferents formes d'interpretar la música coral amb la riquesa que comporten els diferents orígens dels grups i els programes interpretats. Recordem que pel cicle de concerts organitzat per la coral han participat en les diferents edicions, formacions de Catalunya i la resta de l'Estat, així com Argentina, Cuba, Itàlia, Portugal, Suïssa i Uruguai entre d'altres.

Recordem que el cicle continuarà el diumenge 2 de desembre a les 20 hores, amb el concert del Cor de la Universitat Rovira i Virgili, que oferirà un programa per dos cors sota la direcció de Montserrat Ríos i tancarà el cicle la Coral Verge del Camí, el dia 23 de desembre a les 20 hores, amb el director convidat Tomàs Grau interpretant obres de Buxtehude, Jenkins i Oltra.

Aquest cicle compta amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, parròquia de Santa Maria i es realitza en conveni amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article