Informació general

La formació local d'ICV segueix amb la seva campanya a favor de la laïcitat amb la xerrada "Per un Cambrils laic"

Per Berta Ruiz



Albert Riba, Salvador Matas i Marlen Fernández a l'acte del passat divendres al vespre
El passat divendres al vespre, el grup local d'ICV va organitzar a la seva seu del carrer de les Creus, la xerrada "Acte públic per un Cambrils laic", que va anar a càrrec del president d'Ateus de Catalunya –Albert Riba–, el secretari general del Moviment Laic i Progressista –Jofre Villanueva– i la presidenta ICV a Cambrils –Marlen Fernández–, dins de la campanya engegada des d'ICV a favor de la laïcitat a Cambrils, per mostrar el rebuig als privilegis dels quals gaudeix l'església catòlica enfront d'altres religions

El president d'Ateus de Catalunya –Albert Riba– explicava a Revista Cambrils Diari Digital, moments abans d'iniciar la xerrada, algunes de les principals qüestions d'aquesta campanya a favor de la laïcitat. Segons va explicar Albert Riba, "vivim en un país amb una herència terrible, de molts segles, en els quals la influència de l'herència catòlica ha estat tan brutal, que ha arribat a pervertir les estructures socials o fins i tot, els pressupostos de l'Estat. Davant d'això s'ha de fer una gran tasca pedagògica per explicar com podem canviar la nostra societat, per convertir-la en un lloc on tothom estigui bé, on tothom estigui còmode". Sobre aquesta qüestió, Riba va reiterar en la seva exposició que, "no es tracta d'anar contra ningú, sinó de treure privilegis a aquells que els han disfrutat durant tants anys, en contra dels demés, perquè quan un gaudeix d'un privilegi, evidentment és a costa de la resta dels ciutadans. Després de 2000 anys de l'església catòlica els hi sembla que són drets, i no són drets, són privilegis. La batalla és transformar aquests privilegis en unes normes que siguin de general aplicació per a tothom".

"Aquesta campanya no va en contra de ningú"

Per la seva banda, la presidenta local d'ICV –Marlen Fernández– també reiterava en les seves paraules que, "aquesta campanya no va en contra de ningú. Creim que aquesta és necessària, perquè vivim en una societat on hi ha molta diversitat. Per la bona convivència i per la tolerància, creiem que hem de tenir en compte la qüestió de la laïcitat". Segons Marlen Fernández, l'aportació de la subvenció municipal a la construcció del campanar de l'Església de Sant Pere, "pot crear un precedent a Cambrils, i per aquesta regla de tres, qualsevol religió podria venir a demanar una subvenció i crec que hi ha un greuge comparatiu". Per la presidenta d'ICV, "la religió és una cosa privada, que cadascú practica, sigui ortodox, cristià o sigui el que sigui. Des de la política, i més des d'un ajuntament no podem crear mai aquest precedent".

D'altra banda, Marlen Fernández també va comentar que la campanya de recollida de signatures està funcionant molt bé, ja que s'està fent molt "a peu de carrer" per arribar a la gent.
Recordem, que els fulls de recollida de signatures es reparteixen per diferents espais públics, entitats i associacions. També es poden descarregar en format PDF des de la web de la formació <www.iniciativa.cat/cambrils> i des del bloc de Salvador Matas <www.salvadormatas.blogspot.com>.

Comenta aquest article