Cultura

Camerata XXI presenta a Cambrils el seu muntatge "La família Bach"

Per Redacció

El Centre Cultural va acollir ahir al vespre, el concert de l'orquestra Camerata XXI

Ahir al vespre, l'orquestra Camerata XXI va oferir el seu muntatge musical La família Bach al Centre Cultural dins el cicle Escolta Música al Centre. Aquesta obra, finançada per Caixa Tarragona dins el cicle Música a l'Abast, té com a objectiu fer arribar la música clàssica a tots els públics.

La família Bach està interpretada per cinc músics –Tobias Gossmann (violí), Xavier Blanc (violí), Miquel Córdoba (viola), Joaquim Alabau (violoncel) i Mario Lisarde (contrabaix)– i un narrador –David Puertas–.

L’obra, que pretén difondre la música de Johann Sebastian Bach i els seus fills, està estructurada en dues parts. En la primera s’interpreten moviments de L’art de la Fuga de J.S. Bach, la Simfonia en Fa M. de W.F. Bach i la Simfonietta N. 3 de J.C. Bach, i en la segona, de la Simfonia en Do M. Wq.174 de C.Ph.E. Bach, la Simfonia en Re M. C.Ch.Fr. Bach i l’Ària de la suite en Re de J.S. Bach.

Segons explicava a Revista Cambrils Diari Digital el president de la Fundació Camerata XXI, Xavier Blanch, “amb aquest tipus de muntatges volem fer arribar la música clàssica a tot arreu. Es tracta d'una actuació amb un format més petit que el de l'orquestra i a més s'hi integra la figura del narrador, que hi té un paper molt destacat”.

Comenta aquest article