Informació general

Una vintena de cambrilencs assistiran aquest diumenge a la cerimònia de beatificació d'Antoni Tost Llaberia

Per Berta Ruiz



Antoni Tost Llaberia
Una vintena de cambrilencs i un grup de mont-rogencs assistiran aquest diumenge 28 d'octubre a la cerimònia de beatificació d'Antoni Tost Llaberia, que serà beatificat juntament amb 497 màrtirs espanyols més, que se celebrarà a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

El beat Francesc Magí (Antoni Tost Llaberia) va néixer a Mont-roig, el 17 de gener de 1915. L'abril de l'any 1928 va ingressar al Noviciat Menor dels Germans de les Escoles Cristianes, i el 18 de març de 1931 va prendre l'hàbit. El 1933, després de l'escolasticat, va iniciar el postulant a l'escola Nostra Senyora del Carme de Barcelona.

Segons la informació que consta en la causa, poc després de l'inici de la Guerra Civil, el 27 de juliol de 1936, va ser detingut juntament amb el germà director, i van ser conduïts fins al cementiri de la localitat de Balsareny. Allí va ser martiritzat violentament abans de morir. Tenia 21 anys.

La cerimònia de beatificació

Els actes es realitzaran durant tot aquest cap de setmana. Demà dissabte, a dos quarts de set de la tarda es farà al cerimònia d'acollida a la Basílica de Sant Pau del Vaticà. Diumenge, a partir de les deu del matí se celebrarà la cerimònia de beatificació a la plaça de Sant Pere del Vaticà, a càrrec del cardenal José Saraiva Martins, representant del Papa i Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

Comenta aquest article