Informació general

La Cambra de Comerç de Reus reuneix els responsables del sector empresarial cambrilenc

Per Lluís Rovira i Barenys

Els assistents al sopar que es va celebrar ahir a la nit a Cambrils

La Cambra de Comerç de Reus va reunir, ahir a la nit, als representants dels diferents sectors empresarials cambrilencs en un sopar que es va realitzar al restaurant del Club Nàutic de Cambrils. Una trentena de persones es van aplegar en aquesta trobada que s'emmarca en el conjunt de contactes que el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ve realitzant, periòdicament, amb diversos representants de la realitat territorial de l'àmbit de la corporació. La Cambra de Comerç de Reus engloba les comarques del Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

La Cambra de Comerç de Reus va renovar la seva junta ara fa un any. D'aleshores ençà, els nous responsables de l'entitat han establert un procés de divulgació de la tasca que es porta a terme des de la Cambra i, al mateix temps, recullen les inquietuds i els suggeriments dels diferents sectors empresarials. I això és el que van fer ahir a la nit en el sopar que va estar presidit per l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i pel president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà.

Propostes

La temàtica que es va posar sobre la taula va ser força variada. Des de la Cambra de Comerç es van explicar els diferents projectes per a impulsar l'activitat turística a la zona destacant la potenciació de l'enoturisme, el turisme del vi. Respecte a aquest tema ja s'han fet reunions en les que hi han participat també les Cambres de Comerç de Tarragona i la de Valls així com representants del sector vinícola de cara a concretar fórmules de promoció.

A banda, des de la Cambra també es va explicar el seu servei de comerç exterior, obert als empresaris de la zona. També es va comentar la temàtica de la venda ambulant il·legal, que ha capitalitzat l'atenció informativa així com la preocupació del sector comercial
els darrers estius, sobretot a Cambrils.

En el decurs de la reunió d'ahir també hi va haver temps de repassar la problemàtica del transport interurbà entre Cambrils i Reus i comentar els diferents aspectes que proposa el Pla Territorial del Camp de Tarragona, que a hores d'ara es troba en fase d'al·legacions. Cal recordar que el Pla Territorial contempla la posada en marxa del Tramcamp dins el primer decenni d'aplicació. Un altre dels temes que va sortir a debat va ser el de la possible ubicació de la bossa de gas al subsòl d'una part del terme municipal de Reus i el possible desdoblament de la carretera de Misericòrdia amb un possible enllaç amb el vial de Cavet.

Comenta aquest article