Informació general

El president de la Diputació ofereix la màxima col·laboració en la seva visita a l'Ajuntament de Cambrils

Per Berta Ruiz

El president de la Diputació –Josep Poblet– va saludar a una àmplia representació de regidors cambrilencs que el van rebre a la sala de plens de l'Ajuntament

El president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet– va visitar ahir les poblacions de Cambrils i Salou, en el marc del seu periple de visites institucionals pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que ha anat realitzant des del seu nomenament, el passat 19 de juliol.

A l'inici de la seva jornada, Josep Poblet es va desplaçar fins a Salou on va reunir-se amb l'alcalde del municipi –Antonio Banyeres– i els tinents d'alcalde Salvador Pellicé i Pablo Otal. Posteriorment, entorn les dotze del migdia, el president de la Diputació de Tarragona va desplaçar-se fins al consistori cambrilenc, on va ser rebut per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i una àmplia representació de regidors cambrilencs: Laura Forcadell, Anna Peláez, Anna López, Salvador Matas, Joan Mas i Joan Recasens –de l'equip de govern–, Mercè Dalmau, Lluïsa Rom i Jesús Nogués de CiU, Xavier Martí, Salvador Franch i Mar Roca de la PLIC, Carme Cros del PP i el nou cap de la Policia Local de Cambrils –Joan Berguedà–.

El president de la Diputació va adreçar unes paraules d'agraïment a l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– així com a tots els regidors del consistori cambrilenc. Aquest va mostrar el seu total oferiment de posar a disposició la institució que presideix, "molt especialment a tots aquells que representen el món local de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre". En el seu "tomb" per les diferents comarques i poblacions de la demarcació, Josep Poblet va expressar que no volia deixar de saludar "a dos ajuntaments amics, dues ciutats amigues, dos alcaldes amics i dues corporacions estimades i properes com Cambrils i Salou, per posar-me a la seva disposició".

Cambrils, "una locomotora del territori"

Segons va manifestar Poblet, la Diputació resta al servei del territori, dels municipis, i molt especialment amb aquells ajuntaments que són "elements motrius del territori com Cambrils, que té aquest paper de locomotora. No són les grans ciutats, però sí ciutats mitjanes de les quals Catalunya n'està plena d'aquestes realitats, d'aquest cosmos de petites ciutats o grans municipis i sobre els quals hem de fer una política de progrés i benestar per a la ciutadania en un àmbit d'equilibri".
El president de la Diputació de Tarragona, també va definir Cambrils, com un "gran municipi amb bona vitalitat, que juga un paper clau i estratègic en el territori". Per aquest motiu, i segons va expressar Poblet, "cal que totes les administracions que hi tenim diferents graus de responsabilitat, hi prestem l'atenció necessària per a que no li falti res i mantingui aquest dinamisme, més enllà del que l'Ajuntament ja hi fa per a que això sigui així. Totes les administracions hem d'estar molt atents a aquestes grans comunitats, que no només són una comunitat social, sinó que també és una comunitat econòmica que ajuda amb els seus propis recursos".

Josep Poblet: "Jo també sóc una mica cambrilenc"

El president de la Diputació de Tarragona també va expressar un "aspecte més personal i més pròxim" de la trobada, ja que "aquí hi sóc com a alcalde veí de Cambrils i de Salou i com a ciutadà del Camp de Tarragona. Avui hem trobo una mica amb el cor dividit, ja que hi sóc com a president de la Diputació, però també com a alcalde de Vila-seca i com a persona que se sent molt pròxima a tot el que passa aquí. Jo també sóc una mica cambrilenc i me n'alegro que m'ho deixin ser, perquè exerceixo tant com puc aquesta il·lusió personal. A més, aquest és un territori en el que compartim moltes coses, sentiments, història, però també la voluntat del treball compartit". Sobre aquesta qüestió, Poblet va manifestar que aquest treball conjunt amb Cambrils i Salou, ja és així des de fa molts anys, tant en qüestions de turisme com en programes conjunts de joventut i d'altres aspectes que afecten el nostre territori.

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va voler destacar la bona entesa que es manté amb la Diputació i aquesta voluntat de col·laboració i esforç per tirar endavant iniciatives i projectes comuns, motors del territori més proper.

Comenta aquest article