Informació general

L'Oficina de Català posa en marxa la iniciativa "Menú exprés en català" dirigida als establiments de restauració

Per Redacció

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha posat en marxa, des de l'Oficina de Català de Cambrils, la iniciativa "Menú exprés en català", per incidir en el fet que els restaurants cambrilencs atenguin en català la clientela que s'expressa en aquesta llengua. Amb aquest objectiu, i a partir d'ahir dilluns, els establiments de restauració de Cambrils poden enviar el seu menú diari abans de les 11.30 hores a l'Oficina de Català, per fax al 977 792 688 o per correu electrònic a cambrils@cpnl.cat, i se'ls retornarà correctament escrit en català abans de les 12.30 hores.

Aquesta iniciativa és la darrera que es posa en marxa en l'àmbit de la restauració, des que el gener de 2007 es va presentar la campanya "Cambrils et serveix millor", i complementa el servei d'assessorament lingüístic que des d'aleshores l'Oficina de Català ha ofert per revisar gratuïtament les cartes i els menús dels restaurants, així com altra documentació.

D'altra banda, el proper dilluns 29 d'octubre començarà el curs de català d'urgència al restaurant, adreçat al personal dels establiments de restauració que no entenen el català o que no el parlen. Aquest curs, en el qual encara queden places vacants, es va oferir a Cambrils per primera vegada l'abril de 2007 i, arran de la bona acollida que va tenir, s'ha inclòs en l'oferta general del Consorci per a la Normalització Lingüística a Cambrils. Les persones interessades poden inscriure's a l'Oficina de Català fins al 25 d'octubre.

Comenta aquest article