Informació general

Tres establiments cambrilencs són homenatjats en l'11è Sopar de l'Associació Hotelera

Per Lluís Rovira i Barenys

Els membres de les famílies Gómez Colom, Berengué Príncep i Sarrà Pallejà amb la presidenta de l'Associació Hotelera, M. Eugènia Arbó

L'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda va retre homenatge, ahir a la nit, a tres establiments d'hoteleria cambrilencs destacant la seva dilatada trajectòria en aquest ofici. Es tracta de l'hotel Príncep –que enguany compleix 25 anys–, de l'hotel Marinada –que en compleix 30– i l'hotel Miramar –que en fa 50–. La família Berengué-Príncep (hotel Príncep), Sarrà-Pallejà (hotel Marinada) i Gómez-Colom (hotel Miramar) van recollir els obsequis que es van lliurar dins l'11è Sopar de l'Associació Hotelera.

El sopar d'enguany va reunir unes 160 persones a l'establiment Mas Gallau de Cambrils. Cal destacar la presència dels tres alcaldes de les poblacions que agrupa l'Associació Hotelera, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, l'alcalde de Salou –Antoni Banyeres– i l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet–, fet que no ha estat gaire habitual en els darrers anys. En el decurs del sopar es va fer una donació a Càritas Salou.

Tres establiments tradicionals

Josep M. Berengué i la seva esposa Maria Príncep van obrir l'hotel Príncep l'any 1982. Abans i també de manera paral·lela, durant els primers anys, regentaven un supermercat annex on es va construir l'hotel. L'establiment disposa de 27 habitacions per les quals han passat personatges del món de l'esport com Sito Pons, Carles Cardús, José M. Olazábal o Miguel Ángel Jiménez; del món de la cançó, com Salomé, Maria Ostiz o Alaska, i fins i tot la infanta Cristina. L'hotel també compta amb el restaurant Can Pessic.

Abans que l'hotel Marinada fos una realitat, Josep Sarrà i Agnès Pallejà van posar-hi una botiga d'alimentació i, més tard, un saló recreatiu amb el nom de Saló Blau que va ser un dels llocs de referència del jovent cambrilenc durant una bona part dels anys 70. Més tard es va canviar l'orientació del negoci i l'any 1977 es va habilitar l'establiment com a pensió Marinada. L'establiment ha sofert diferents reformes al llarg dels anys i a partir de l'any 1992 passa a ser certificat com a hotel.

L'hotel Miramar té els seus inicis l'any 1957 quan Josep Colom i la seva esposa Irene Janer van convertir la seva casa de pescadors en una pensió i en un restaurant. Posteriorment, Josep Colom i la seva esposa van anar a viure a Madrid on van fundar la pensió Catalunya. L'hotel Miramar va tenir diferents llogaters fins que l'any 1988 la seva filla, Irene Colom, i el seu marit, Pere Gómez, es van fer càrrec de l'establiment i el van convertir en hotel.

Comenta aquest article