Tema del mes

Una intensa campanya de suport

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz

Taula de recollida de signatures a favor de Paco Piñol que es va instal·lar a la Mostra d’Entitats

Les mostres de suport al conserge del col·legi Marinada, Paco Piñol, van seguir en les setmanes posteriors a la seva detenció. Companys i familiars del conserge han organitzat una recollida de signatures a favor de la seva innocència, instal·lant punts de recollida per diferents llocs de la població i també a través de diferents establiments comercials cambrilencs que disposen de fulls per recollir aquestes signatures de suport. A finals del mes ja se n’havien recollit més de 1.300.

Des d’aquesta iniciativa, es preveu recollir almenys unes 3.000 signatures –una xifra entorn al 10% de la població de Cambrils– per tal d’entregar-les al Jutjat d’Instrucció Número 3 de Reus.

Carta al jutjat d’instrucció

Per altra banda, els cambrilencs encarregats d’impulsar la recollida de signatures han escrit una carta oberta a la magistrada titular del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Reus, que li serà lliurada juntament amb les signatures recollides, en què deixen constància de l’acció de recollida de signatures que estan duent a terme per tal de manifestar davant del jutjat la innocència de Paco Piñol “tenim la certesa que sempre va demostrar ser un bon professional, a banda de ser un bon veí, pare i amic tant de nens com d’adults”. En la carta també es deixa constància que “en la seva feina mai ha tingut queixes de ningú i és incapaç de realitzar els actes que se li imputen”. Els veïns de Cambrils en la carta es dirigeixen directament a la jutgessa “tot un poble no pot estar equivocat, creu que davant d’una situació tan delicada si hi hagués el mínim dubte li donaríem suport? Tots tenim fills”. Per aquest motiu en la carta es demana “la major celeritat possible en l’aclariment dels fets perquè ens sap molt de greu el sofriment d’un amic i la seva família. Confiem en la justícia”.

§ Preparant una gran manifestació§ A banda d’això, s’està preparant una gran manifestació que vol recórrer gran part de la població. Aprofitant la manifestació es recollirien més signatures de suport a Paco Piñol. Tot i això, encara no està fixada cap data en concret, ja que en aquests casos és la Subdelegació del Govern qui ha d’atorgar els permisos per tal de dur a terme un acte d’aquestes característiques.

Comenta aquest article