Informació general

El Mercat Municipal de la Platja podria obrir portes abans de Nadal

Per Berta Ruiz

Aspecte exterior del que serà el futur mercat municipal del Port

Les obres del Mercat Municipal de la Platja es troben en la seva recta final, després de diversos retards motivats per qüestions de permisos i petites obres que encara resten per enllestir, com l'adequació d'un sòl específic antilliscant, la instal·lació d'un fals sostre i la il·luminació.

El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital algunes d'aquestes qüestions. En primer lloc, Klein va explicar que hi ha hagut una sèrie de retards, en el vessant de la legalització –ja que s'han d'obtenir una sèrie de permisos de seguretat i uns requeriments tècnics concrets–. Un altre dels temes que ha portat més problemes ha estat la instal·lació d'un terra per aquesta part del local, que no pot ser el mateix que el que es va instal·lar a la part del supermercat, ja que tal i com va explicar Klein, "el terra del mercat ha de tenir unes característiques concretes". Finalment, s'ha arribat a la solució més senzilla, que consistirà en l'adequació d'una capa de vernís especial antilliscant, amb el qual no caldrà canviar tot el terra. Segons explicava Klein, també faltarà la col·locació d'un fals sostre, la il·luminació en aquesta part del local i la instal·lació de les portes corredisses al carrer de les Balears i al carrer d'Extremadura que es posaran properament, i amb les quals es donarà per finalitzada l'obra.

Instal·lació de les parades

D'altra banda, Oliver Klein també va explicar que en la darrera reunió amb els paradistes feta el passat divendres 5 d'octubre, ja se'ls va donar la instrucció que poden entrar en cadascun dels seus espais per tal de condicionar-los i adequar les seves parades, tot seguint una mateixa línia establerta. De fet, el regidor de Promoció de Ciutat, calcula que entre les petites obres que resten per realitzar, l'obtenció dels permisos i el condicionament de les parades, podria quedar tot enllestit en un mes aproximadament. Tot i això, Oliver Klein es mostra prudent a l'hora de fixar una data exacta d'acabament i posterior obertura, "quan estigui tot acabat ja decidirem el dia d'inauguració, perquè també volem fer una festa. Tot i que no cal córrer, l'objectiu és obrir per a la campanya de Nadal, però també pot ser que s'obri a finals de novembre o a principis del mes de desembre".

El nou Mercat Municipal de la Platja comptarà amb un total de nou parades –carnisseria, xarcuteria, pollastreria, queviures, peixateria, dietètica, pesca salada, fruita i verdura– i el bar, distribuïdes en una superfície total de 650 metres quadrats –guanyant 150 metres més a l'espai de l'antic edifici del Pòsit–. Aquest nombre de parades serà lleugerament inferior a les que estaven instal·lades al Pòsit, ja que hi ha hagut tres o quatre baixes de comerços que per diverses qüestions no s'han instal·lat al nou local. Recordem que els dos espais, el mercat i el supermercat, tindran un vestíbul comú amb el qual la gent podrà passar d'un lloc a un altre amb els mateixos carros de compra. Ara bé, cadascun d'aquests dos espais es podrà obrir i tancar independentment de l'altre.

Comenta aquest article