Cultura

La Coral Verge del Camí dóna a conèixer la seva activitat amb unes jornades de portes obertes

Per Berta Ruiz

Imatge del concert del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, ahir al vespre a l'ermita de la Mare de Déu del Camí

Durant aquest cap de setmana la Coral Verge del Camí ha realitzat les seves jornades de portes obertes. Per una banda, el divendres a les deu de la nit es va fer la reunió de la coral d'adults –a partir dels 15 anys–, mentre que el dissabte a partir de dos quarts de dotze del migdia es va fer la jornada de portes obertes de la coral infantil –dels 5 als 9 anys– i juvenil –dels 10 als 14 anys–, ambdues al Centre Cultural i Ocupacional.

El president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– valorava molt positivament les jornades i l'acollida per part de molta gent que va interessar-se per les activitats de l'entitat. Segons Fernando Sarasa, "aquesta ha estat la cinquena edició de jornades de portes obertes, en les quals intentem obrir les portes a la gent que té la curiositat de com funciona un assaig de la coral o fins i tot té interès de formar part de la coral". De fet, tres persones van mostrar-se interessades en formar part de la coral. Sobre aquesta qüestió, Fernando Sarasa també va voler recordar que "durant tot el mes d'octubre és un bon moment per incorporar-se a totes les formacions", ja que és una època d'inici de curs i dels primers assajos. El president de la Coral Verge del Camí també afirma que "volem ser una entitat oberta a Cambrils, i que qualsevol persona que estigui interessada en les nostres activitats, els nostres concerts o xerrades pot venir a conèixer tot el que fem".

Inici de la 14a edició del Cicle de Concerts de Música Vocal

D'altra banda, ahir diumenge 7 d'octubre al vespre, a l'ermita de la Mare de Déu del Camí, es va iniciar la catorzena edició del Cicle de Concerts de Música Vocal organitzat per la Coral Verge del Camí de Cambrils. En aquesta ocasió va ser el torn del prestigiós cor de les Terres de Lleida, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, que sota la direcció del cerverí Xavier Puig va interpretar el seu programa “A tot cor”.

Segons el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa–, "la resposta del públic va ser molt bona, i el Cor de Cambra va oferir un concert molt entretingut i variat que va agradar molt".

Durant tot aquest darrer trimestre de l'any, el cicle comptarà amb tres concerts més. El proper dissabte 3 de novembre a les 20 hores serà el torn del Coro Rutuli Cantores de Roma que interpretarà un programa de polifonia religiosa sota la direcció del mestre Constantino Savelloni. El diumenge 2 de desembre a les 20 hores, tindrà lloc el concert amb el Cor de la Universitat Rovira i Virgili, que oferirà un programa per dos cors sota la direcció de Montserrat Ríos i tancarà el cicle la Coral Verge del Camí, el dia 23 de desembre a les 20 hores, amb el director convidat Tomàs Grau interpretant obres de Buxtehude, Jenkins i Oltra.

Comenta aquest article