Informació general

El barri del Nou Cambrils disposarà del primer equipament sociocultural del municipi

Per Lluís Rovira i Barenys



El nou centre s’instal·larà a la zona verda del Nou Cambrils

Els veïns del barri del Nou Cambrils disposaran, ben aviat, del primer equipament sociocultural del municipi. Aquest mes d’octubre ja han començat les obres prèvies a la construcció de la nova edificació, que s’instal·larà en una part del parc del Nou Cambrils. El nou centre tindrà una superfície de gairebé 200 metres quadrats dels quals 152 corresponen al local, distribuït en una sola planta, i poc més de 45 corresponents al porxo. Aquest centre, en estar en una zona fàcilment inundable, es construirà a un metre d’alçada. L’espai que quedi des de terra fins a la base de l’edifici s’enjardinarà més endavant. El pressupost de les obres arriba gairebé als 150.000 euros (prop de 25 milions de pessetes) i la previsió és que d’aquí a sis mesos estigui completament enllestit.

Projecte consensuat

La idea que es construeixi aquest centre va sortir de la mateixa associació de veïns del Nou Cambrils, segons va comentar el regidor d’Obres Públiques, Francesc Garriga: “és un associació molt activa que es preocupa molt pel seu barri. Una de les seves preocupacions és que no tenien un espai públic per reunir-se. El projecte d’aquest centre es va consensuar amb els veïns”, va comentar el regidor. Garriga també va voler destacar el paper actiu que fa l’associació en el control de l’obra pública del barri. Prèviament a la construcció de les obres, l’Ajuntament ha hagut de disposar de les parcel·les on es construeix el centre, ja que no eren de propietat municipal. Aquestes parcel·les l’Ajuntament les ha aconseguit fent una permuta amb uns terrenys de titularitat municipal ubicats al sector 1, a la zona nord del barri del Nou Cambrils i a prop de l’autopista.

Reivindicació molt antiga

El president de l’associació de veïns del Nou Cambrils, José M. Tarrío, va manifestar que aquest centre era una reivindicació molt antiga dels veïns i considerava, la seva construcció, una mesura d’integració del barri cap al municipi. Tarrío va voler matisar les paraules del regidor Francesc Garriga, “el centre es fa per la pressió que han fet els veïns. També s’ha de dir que l’Ajuntament i concretament el senyor Garriga s’han bellugat per concretar-ho”. El president de l’associació de veïns també va reclamar celeritat amb les obres de construcció, “voldríem fer l’assemblea general de veïns del mes d’abril en aquest nou local”, va manifestar.




Comenta aquest article