Cultura

Cultura

La iniciativa «Música als Balcons» torna a omplir de música el Barri Antic (conté galeria fotogràfica)

Alumnes de l'Escola de Música i la Txaranga Bandsonats posen el ritme en diferents punts del barri

Per Cristina Sierra

Una de les actuacions de la iniciativa "Música als Balcons" va ser a la plaça de la Vila
Una de les actuacions de la iniciativa "Música als Balcons" va ser a la plaça de la Vila | Cristina Sierra

La iniciativa "Música als Balcons" va omplir de música i ritme, ahir a la tarda, els carrers del Barri Antic. Després de deixar-se de fer per la pandèmia, la vuitena edició d'aquest projecte va convertir els balcons de diferents punts del barri en escenaris on els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils van mostrar el seu talent amb instruments com el piano, la guitarra o el saxo.

El Pati de la Torre del Llimó va ser el punt d'inici d'aquest acte que va comptar amb un bon nombre de persones que també van ballar amb la Txaranga Bandsonats, que van interpretar temes de Rosalía, La Oreja de Van Gogh o Quevedo entre actuació i actuació. Abans de donar el tret de sortida, es van dirigir unes paraules als assistents. Ignasi Martí, president de l'Associació de Veïns El Portal del Barri Antic, va celebrar la recuperació d'aquesta iniciativa que va sorgir l'any 2018, arran del Pla de Barris i amb l'objectiu de dinamitzar i promoure el Barri Antic. Com va dir, s'ha reactivat just l'any en què l'entitat compleix el seu trentè aniversari.

Per la seva part, el regidor de Cultura i regidor del Barri Antic, Jordi Barberà, va dir que aquest acte era una mostra de la tasca comunitària que fa el centre. "És un plaer que la Música als Balcons es faci en aquest patrimoni que està en risc de gentrificació i les façanes del barri van desapareixent. Que la música no pari i que gaudim d'aquest patrimoni que tenim material i immaterial", va expressar.

El recorregut musical va comptar amb set parades: el balcó de la Torre del Llimó; l'Escola de Música; el número 26 del carrer de Cardenal Vidal i Barraquer; el número 17 del carrer de les Creus; la Plaça Marianao; el Centre Cultural i la Plaça de la Vila, on hi va haver tres actuacions.

Comenta aquest article

Galeries relacionades