Informació general

Successos

Desmantellen un laboratori de cocaïna en una finca de Vinyols pròxima a Cambrils

La investigació de la Policia Nacional ha servit per detindre vuit membres de l'organització criminal «Balkan Kartel», que liderava l'operació, i intervenir 1.000 quilos de matèria prima

Per Andreu Dalmau

Material incautat per la Policia Nacional
Material incautat per la Policia Nacional | Cedida

La Policia Nacional ha desmantellat un macrolaboratori de processament de clorhidrat de cocaïna ubicat en una localitat rural al terme municipal de Vinyols, molt a prop de l'A-7 i la via del tren. Aquest laboratori de droga estava liderat per la organització criminal “Balkan Cartel”, integrada per ciutadans d'origen albanès. Aquest mes de maig es va dur a terme un dispositiu on es van detindre vuit persones.

Les investigacions de la Policia Nacional va començar a mitjans del passat mes d'abril quan, a través de canals internacionals, els agents van rebre informació sobre dos ciutadans albanesos que volien establir un laboratori de cocaïna a Barcelona. Després, van confirmar la presència dels investigats en un xalet de Barcelona i la seva relació amb persones d'origen hispanoamericà. Gràcies a la col·laboració amb autoritats policials de Colòmbia, els agents van conèixer que aquestes persones es trobaven a Espanya per treballar en un gran laboratori de droga liderat per persones d'Europa de l'Est.

Localitzats en una finca a Vinyols

A principis de maig, la Policia Nacional va detectar el desplaçament d'un dels investigats albanesos des de Barcelona a una finca pròxima a Cambrils. A més d'estar situada en una zona rural de poca afluència de persones, reunia totes les qualitats –proximitat a les vies principals i densitat de la vegetació de la finca, entre d'altres– per poder establir en ella un laboratori de processament de cocaïna i dur a terme la seva activitat de manera discreta i segura.

Durant les seves investigacions, els agents van acreditar nombrosos trasllats de bosses i caixes entre Barcelona i aquesta finca. També es va notar un increment de les mesures de seguretat. Després d'observar la frenètica activitat, a inicis d'aquesta setmana –dilluns o dimarts, segons ha pogut saber revistacambrils.cat– es va dur a terme un registre del mas en el marc d'un dispositiu policial en el qual van participar més de 30 agents de diferents unitats.

Més d'una tona de material incautat

Va ser a la part baixa de l'habitatge on es va localitzar un gran laboratori d'extracció de cocaïna. Aquest es trobava preparat per processar més de 1.000 quilos de material contaminat (terraplast angular) del qual anaven a extreure entre 400 i 600 quilos de droga llista per ser distribuïda. A més, també es van intervenir, 25 quilos de cocaïna ja processada i 6.000 litros de precursors i ombrosa maquinària que integrava el laboratori. A l'interior de l'habitatge, hi havia dues persones d'origen colombià treballant i dues més d'origen albanès supervisant la correcta marxa de la producció.

De manera paral·lela, els agents van realitzar registres als habitatges ubicats a la província de Barcelona on residien tots els membres del “Balkan Cartel” involucrats a l'operació. Fruit d'aquest escorcoll es van localitzar 50 quilos de marihuana amb la qual finançaven la seva activitat il·lícita, així com 6.000 euros, 2 vehicles i diverses garrafes buides de productes químics utilitzats al laboratori.

Comenta aquest article