Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen tres castells de 6 a Altafulla

La colla cambrilenca continua rodant aquesta gama bàsica en el primer tram de la temporada

Per Alejandro Balaguer

Els xiquets van estrenar canalla
Els xiquets van estrenar canalla | Cedida

Els Xiquets de Cambrils continuen rodant els castells bàsics de sis en aquest primer tram de la temporada castellera. Ho van fer el passat diumenge 19 de maig a la diada de Primavera celebrada a Altafulla juntament amb la colla amfitriona i els Nois de la Torre.

Les estructures que van portar a plaça i que van aconseguir descarregar van ser el 4 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6, aquest últim després d’un intent desmuntat. D’aquesta manera, van completar una diada tranquil·la i de rodatge a l’espera que l’evolució als assajos permeti poder estrenar noves estructures el més aviat possible.

Pel que fa a la resta de colles participants, l’actuació més destacada va ser dels Nois de la Torre. Els torrencs van completar tres castells de 7 amb el 4 de 7, el 3 de 7 amb l’agulla i el 3 de 7 i van finalitzar la jornada amb el pilar de 5. La colla local, els Castellers d’Altafulla, van descarregar còmodament el 3 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6.

Gerard Pinyol: «Fer rotacions als troncs i estrenar canalla permet donar valor a aquest tipus de diades»

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que havien sortit de plaça recuperant bones sensacions després de tornar a completar tres castells. Tot i això, va afegir que el nombre de camises a plaça era poc nombrós i que s’hauria d’incrementar en les properes actuacions. També va comentar que havien fet rotacions als troncs i havien estrenat canalla, cosa que li donava valor a una diada amb castells de tràmit. Finalment, va destacar la bona relació existent amb els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla i que afavoreix que les diades siguin productives.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el dissabte 1 de juny a les 19 hores en motiu de la Fira Multisectorial. L’actuació s’iniciarà a les 19 hores a la Font del Centenari i la colla convidada seran els Torraires de Montblanc.

L’Apunt

Participació discreta dels Xiquets a Porrera
Durant el mes de maig, els Xiquets de Cambrils també han participat en una diada castellera celebrada a Porrera juntament els Brivalls de Cornudella. L’actuació va tenir lloc el diumenge 5 de maig i els Xiquets de Cambrils van tenir un paper molt discret, ja que van sortir de plaça amb el 3 de 6 com a únic castell alçat. Pel que fa a la colla prioratina, va descarregar el 3 de 6 i el 4 de 6 i van deixar en intent el 3 de 6 amb l’agulla.

Comenta aquest article