Esports

Equipaments

L'Ajuntament rep més de 600.000 euros per millorar la zona esportiva

Amb aquesta subvenció es reformarà la pista d'atletisme i es millorarà l'eficiència energètica amb la renovació de l'enllumenat dels camps de futbol

Per Redacció

Les instal·lacions esportives es milloraran gràcies a aquesta subvenció
Les instal·lacions esportives es milloraran gràcies a aquesta subvenció | Cedida

L'Ajuntament de Cambrils ha rebut una subvenció de l'Estat de 605.924,93 euros que permetrà millorar la zona esportiva. En concret, el projecte que va presentar l'Ajuntament a la convocatòria se centra en la reforma i millora de la pista d’atletisme i la renovació integral de l’enllumenat esportiu de la pista i del conjunt dels camps de futbol d’aquesta zona. Aquesta actuació està valorada en 1,1 milions d'euros i la subvenció resolta per la Subdirecció General de Promoció i Innovació Esportiva finançarà el 55% de l’import.

Va ser el passat agost quan la regidoria d’Esports va presentar la petició de subvenció a la convocatòria del Consejo Superior de Deportes del govern estatal, destinada a la millora i optimització de les instal·lacions i espais esportius pel foment del turisme esportiu sostenible. La subvenció va a càrrec dels fons europeus del pla de recuperació, transformació i resiliència.

La convocatòria de l’ens estatal va admetre i puntuar més de 1.200 projectes de tot l’Estat. El projecte presentat per l’Ajuntament de Cambrils va obtenir la novena millor  puntuació entre les propostes presentades i la millor puntuació de la demarcació. És el setè projecte amb més dotació econòmica de tots els projectes de l’estat i el de major quantia entre tots els municipis catalans subvencionats.

Temps d'execució fins al setembre de 2025

L’avantprojecte i la memòria tècnica de l'actuació tenen per objectiu millorar el conjunt de les instal·lacions de la pista d’atletisme, dotant l’espai d’una graderia, zona d’estada i lleure com a refugi climàtic, mesures d’accessibilitat, reforma integral de paviments, paraments i de les instal·lacions, millora i ampliació del gimnàs i la sala polivalent i millora de l'eficiència energètica amb instal·lació d’aerotèrmica.

L’actuació a la resta d’espais esportius consistirà en la substitució de tot l’enllumenat esportiu per tecnologia led a tots els camps de futbol, espais esportius i pista d’atletisme, la qual cosa suposarà una millora evident de les condicions d’entrenament i competició nocturna a més de l’estalvi econòmic que porta associat.

El consistori s’encarregarà de coordinar els treballs per disposar del projecte tècnic i executiu final per a la seva aprovació i licitació. L’obra s’haurà d’executar i finalitzar abans del setembre de 2025. El calendari de l’obra s’ajustarà per minimitzar les afectacions a les entitats i les persones usuàries.

Reforçar la destinació de Turisme Esportiu

La regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza, ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit aquesta subvenció que donarà resposta a la reivindicació dels usuaris, que des de fa temps demanen aquestes millores. A més, afirma que l’actuació millorarà i potenciarà l’oferta turística, ampliant les modalitats i, per tant, el nombre de nous turistes esportius i la seva fidelització, incrementant la marca com a destinació turística esportiva del municipi.

Per la seva part, l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, destaca el reconeixement al projecte de Cambrils i l’elevada contribució econòmica assolida, tenint en compte l’impacte que suposa per refermar el compromís del govern municipal amb l’esport i el turisme de qualitat.

Comenta aquest article