Societat

Atenció social

El SADI de Cambrils homenatja la gent gran amb l'exposició «Els avis i àvies, que savis i sàvies»

La mostra recull consells de vida que han donat les persones grans entrevistades i fotografies dels moments compartits

Per Redacció

Els alumnes del SADI i les àvies i avis han compartit experiències i coneixements
Els alumnes del SADI i les àvies i avis han compartit experiències i coneixements | Cedida
Els infants i joves i l’equip d’educadores del Servei d’Atenció Diürna (SADI) de l’Ajuntament de Cambrils han demanat consells de vida a diferents persones grans i els han recollit en l’exposició “Els avis i àvies, que savis i sàvies”, que es pot visitar fins el 31 de maig al Casal Municipal de la Gent Gran. Durant el curs, les persones usuàries d’aquest servei municipal del Departament de Benestar Social han realitzat diverses activitats que els han permès gaudir de la interacció amb la gent gran amb l’objectiu de fomentar el diàleg i la connexió intergeneracional. L’activitat “Homenatge a la gent gran” ha consistit en anar a les residències de Cambrils i al carrer, per demanar als avis i àvies que els donessin un consell de vida i els expliquéssin que ha estat més important per ells i elles. 
 
L’exposició “Els avis i àvies, que savis i sàvies”, que es va inaugurar el passat 15 de maig, és un homenatge a la valuosa saviesa, amor incondicional i experiència de la gent gran. La mostra inclou una selecció de fotografies que reflecteixen els moments compartits, els rostres i les reflexions, i recull les opinions de la gent gran entrevistada.
La presentació de l’exposició es va portar a terme dins de l'activitat ordinària del SADI al Casal de la Gent Gran, amb el grup de Mitjans II, i va finalitzar amb la visualització d’un emotiu vídeo amb imatges i paraules dels participants de l’exposició. La iniciativa va tenir una molt bona acollida per part de les persones residents, del Casal, dels infants i de les seves famílies.

Intercanvi d'experiències i coneixements

Aquest projecte del SADI ha comptat amb la col·laboració dels avis i àvies de la Residència Baix Camp i de la Residència Cambrils Suite i el suport del Casal Municipal de la Gent Gran. El servei diürn aposta per implicar-se en iniciatives comunitàries per a potenciar la col·laboració i sinergies amb la comunitat. És per això que aquesta iniciativa ha estat clau per a promoure l’intercanvi d’experiències i coneixements entre generacions i ha potenciat el desenvolupament de les habilitats socials en els infants.
 
El SADI és un servei preventiu fora de l’horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses. El recurs està ubicat en l’entorn o context habitual de l’infant o adolescent i basa la seva intervenció, des de l’educació social i compensatòria, en l’atenció personalitzada mitjançant el treball tutorial individual, el grupal, la família, en treball en xarxa i la comunitat. El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquells que estan en situació de risc.
 
Imatge de l'exposició a la planta baixa del Casal Municipal de la Gent Gran (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article