Esports

Cursa

La 5a edició de la Cursa de les Dones serà solidària amb la Lliga contra el Càncer

La prova de 5 km de distància, que es podrà fer caminant o corrents, tindrà lloc el proper 9 de juny i també s'organitzaran curses infantils

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació de la cursa, ahir al matí al parc del Pescador. D'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Joan Carbonell i Gemma Balanyà
Un moment de la roda de premsa de presentació de la cursa, ahir al matí al parc del Pescador. D'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Joan Carbonell i Gemma Balanyà | Berta Ruiz

El proper 9 de juny es disputarà la 5a Cursa de les Dones de Cambrils, organitzada pel Departament d'Esports i Naturetime i emmarcada dins de les Jornades per la Salut de les Dones que impulsa l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament. Ahir al matí, al parc del Pescador, tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de la regidora d'Esports, Camí Mendoza, el director tècnic de Naturetime Events, Joan Carbonell, i la regidora d'Igualtat, Gemma Balanyà.

En la seva intervenció, la regidora d'Esports va explicar que a través de l'esport es pot avançar en la igualtat i en els drets de les dones. Mendoza va fer una crida a la participació, ja que s'hi podrà participar tant corrents com caminant, i també hi haurà un espai per a les curses infantils de la canalla.

Cursa de 5km caminant o corrents

Per la seva part, el director tècnic de Naturetime, Joan Carbonell, va donar detalls de la cursa de 5km –que es podrà fer a peu o corrents–. Segons va apuntar, aquesta prova ha anat canviant de data en el calendari, fent-se tant a la tardor com a la primavera, però aquesta data abans de l'estiu és la més propícia. Va explicar que l'objectiu és organitzar una matinal esportiva i festiva oberta a tothom. De moment, hi ha unes 300 inscripcions però es preveu arribar a les 800. Carbonell va dir que la cursa també està oberta els homes –es preveu un 15-20% de participació masculina– però que no poden optar als premis. D'altra banda també es farà una cursa infantil en dues distàncies: una de 500 metres i una altra de 1.000 metres.

Curses infantils

Una altra de les novetats és que, en edicions anteriors, el recorregut sortia del passeig de les Palmeres i anava en direcció al passeig de Ponent. Enguany, la direcció de la cursa serà cap al passeig de Llevant. Es faran 2,5 km i es girarà per tornar al punt de sortida. El parc del Pescador serà el centre neuràlgic de la prova, on també s'hi instal·larà una petita fira dels esponsors que patrocina la prova. La sortida de la cursa serà a les 9.30 hores i mitja hora abans hi haurà un escalfament amb una sessió de zumba. Uns 15 minuts abans de sortir també es llegirà el manifest de la prova que porta per lema "Només sí és sí". En acabat, les participants tindran una zona d'avituallament. A les 10.30 hores es farà el lliurament de premis i, a les 11 hores s'iniciaran les curses infantils. També hi haurà servei de ludoteca per a les famílies amb canalla que ho necessitin.

Donació per a la Lliga contra el Càncer

Tal com va apuntar Carbonell, "la cursa té un component solidari. Vam decidir que les dues entitats amb les quals col·laboraríem són Cambrils Pels Valents i la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Enguany, els donatius de la prova aniran a la Lliga contra el Càncer. Cada any anem alternant cadascuna d'aquestes. A l'hora d'inscriure's a la prova es pot fer un donatiu des d'1 euros fins a 10 euros. També hi ha el dorsal 0 per fer donacions i la venda de samarretes i cintes solidàries". Les inscripcions online es poden fer fins 2 dies abans de la prova o presencials –si queden dorsals–al Camp municipal de Futbol de Cambrils, 8 de juny de 10-13h.

Comenta aquest article