Cultura

Tarraco Viva

La Vil·la Romana de la Llosa reviu el passat dels cavallers romans (Conté galeria fotogràfica)

La recreació històrica, emmarcada en el Festival Tarraco Viva, va anar a càrrec del grup de reconstrucció històrica Ala Augusta del Camp de Tarragona

Per Berta Ruiz

Un moment de la recreació històrica, ahir al matí, a la Vil·la Romana de la Llosa
Un moment de la recreació històrica, ahir al matí, a la Vil·la Romana de la Llosa | Berta Ruiz

La Vil·la Romana de la Llosa va acollir, ahir al matí, una recreació històrica titulada "La cavalleria i el cavall a Roma". Després de la primera edició organitzada l'any passat, enguany novament, es va oferir aquest espectacle que és un clàssic del Festival Tarraco Viva a Tarragona. La recreació va anar de la mà del grup de reconstrucció històrica Ala Augusta del Camp de Tarragona.

Es van fer dues sessions, una en castellà i una altra en català. En ambdues, es va explicar una pinzellada dels orígens i el paper que va jugar la cavalleria romana –les Alae– en els camps de batalla de l'antiguitat. Tal com es va exposar durant la representació, les unitats muntades van ser incorporades a l’exèrcit romà sobretot a partir de la conquesta de la Gàl·lia i Germània, ja que aquests pobles eren experts genets. També es va fer una petita demostració de combat amb les armes que feien servir els cavallers romans.

En cadascuna de les dues sessions l'aforament va ser d'unes 150 persones amb accés lliure.