Informació general

Reciclatge

Cambrils compta amb cinc punts de recollida de càpsules de cafè usades de Circularcaps

A Cambrils se'n poden dipositar a la deixalleria, a les dues minideixallaries de Ponent i de Llevant i als dos supermercats Plusfresc que hi ha al municipi

Per Redacció

Imatge d'un dels recipients on es poden dipositar les càpsules de cafè usades
Imatge d'un dels recipients on es poden dipositar les càpsules de cafè usades | Cedida

Circularcaps, sistema de reciclatge de càpsules de cafè, tant de plàstic com d'alumini, ha superat els 6.500 punts de recollida a tot el territori nacional donant servei a prop de 42 milions de persones. Concretament, l'organització sense ànim de lucre formada per 25 fabricants de cafè sota el impuls de l'Associació Espanyola del Cafè (AECafé), compta amb 6.573 punts amb presència a totes les províncies espanyoles fruit dels acords establerts amb 182 col·laboradors, entre els quals hi ha les administracions públiques i els retailers. Catalunya s'ha convertit en la comunitat amb més punts de recollida aconseguint les 1.813 localitzacions. Per províncies, Barcelona supera els 1.200 punts, segueix Girona amb 232, Lleida amb 231 i Tarragona amb 128 punts.

A Cambrils hi ha diversos punts: a la deixalleria de la carretera de Montbrió, a la minideixalleria de Llevant del carrer del Mas de la Vileta, a la minideixalleria de Ponent del carrer de Paul Cezanne, al supermercat Plusfresc del carrer de les Balears i al supermercat Plusfresc de Vilafortuny del carrer del Camí de Mas Clariana.

Circularcaps va començar el seu camí el juliol del 2021 amb prop de 2.400 enclavaments de recollida i presència a totes les províncies espanyoles. Des de llavors, el seu objectiu ha estat ampliar la xarxa i la seva capil·laritat formalitzant nous acords. Per facilitar la cerca dels punts de recollida Circularcaps disposa d'un cercador allotjat a la seva pàgina web, www.lascapsulassereciclan.com que permet identificar fàcilment el punt de recollida de càpsules de cafè usades més proper.

Reciclatge col·laboratiu

Circularcaps és una organització sense ànim de lucre formada per 25 fabricants de cafè i que sota l'impuls de l'Associació Espanyola del Cafè (AECafé), neix amb l'objectiu de crear, desenvolupar i gestionar un ambiciós sistema col·lectiu de recollida i reciclatge de càpsules de cafè usades. Ofereix un sistema de reciclatge de càpsules de cafè, tant d'alumini com de plàstic, i garanteix una solució integral i la circularitat de les càpsules de cafè. El sistema de reciclatge es basa en un model col·laboratiu entre el consumidor, la distribució, les administracions locals i les empreses del sector proporcionant una segona vida al plàstic, a l'alumini ia els pòsits de cafè reduint el volum de residus i contribuint a la millora de les taxes de reciclatge.

Comenta aquest article