Informació general

Territori

La Fundació PortAventura amplia el Dreams Village, «un oasi d'emocions positives»

S'han fet una inversió de 2,5 milions d'euros en quatre noves cases que permetran acollir a més famílies amb nens que han patit o pateixen malalties greus

Per Cristina Sierra

Els nens i nenes que s'allotgen aquests dies al Dreams Village van ser els encarregats d'inaugurar les quatre noves cases
Els nens i nenes que s'allotgen aquests dies al Dreams Village van ser els encarregats d'inaugurar les quatre noves cases | Cristina Sierra

La Fundació PortAventura va inaugurar, ahir al matí, l'ampliació del Dreams Village, el seu projecte social més emblemàtic que contribueix al benestar de les famílies amb xiquets i xiquetes que han patit o pateixen malalties greus. Coincidint amb el Dia Mundial de la Família, es van presentar les quatre noves cases que se sumen a les sis ja existents i que permetran acollir anualment més de 400 famílies. La inversió ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros, que inclou la col·laboració de la Fundació La Caixa i de l'empresa de distribució d'alimentació Transgourmet Ibérica.

Aquesta iniciativa compta amb la implicació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital matern infantil Sant Joan de Déu de Barcelona i l'Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid. Amb Dreams Village, la Fundació PortAventura omple de felicitat a aquelles famílies amb nens d'entre 4 i 17 anys que poden gaudir d'aquest complex i del parc, fomentant així els moments d'unió familiar com a part de la teràpia de recuperació dels menors malalts. Els comitès mèdics dels hospitals seleccionen i fan el seguiment a les famílies, que poden passar una setmana en una de les cases i gaudir d'aquesta experiència única juntament amb altres infants i famílies amb la mateixa patologia.

"Una prioritat absoluta"

El president de la Fundació PortAventura, Ramon Marsal, va expressar la seva felicitat per haver fet realitat aquest creixement del projecte que es va iniciar fa cinc anys. "Estem molt orgullosos de presentar l'ampliació del PortAventura Dreams Village. Des de la seva creació el 2019 hem contribuït en la recuperació d'un miler d'infants i les seves famílies, i amb les quatre noves cases que presentem vam rebre centenars de famílies més. L'ampliació era una prioritat absoluta, i estem molt feliços de veure-la materialitzada", va manifestar.

Marsal va agrair a a tots els presents, especialment a Transgourmet i la Fundació La Caixa pel seu "suport incondicional", així com a tot l'equip de PortAventura i als 200 voluntaris que dediquen el seu temps a acompanyar a les famílies perquè l'experiència sigui plenament enriquidora.

El president de la Fundació PortAventura també es va emocionar quan va recordar els moments emotius amb les famílies que han passat uns dies al Dreams Village. "Ens hem trobat moments molts casos de famílies que ens donen les gràcies perquè han pogut sortir durant uns dies de l'hospital", va dir Marsal, que afegia que la voluntat de la fundació és continuar amb la "mateixa il·lusió i ganes" per poder ajudar en aquesta estabilitat a les famílies que ho necessiten.

Per la seva part, el president del consell d'administració de PortAventura World, Arturo Mas-Sardá, va destacar el "pas molt significatiu" en el seu compromís amb el Dreams Village. "Això és un exemple de com les companyies podem ajudar a transformar l'entorn. En gairebé cinc anys hem acompanyat a mil famílies (...) És un pas més cap a un futur més inclusiu, és un meravellós treball de la Fundació PortAventura", va afirmar.

La Fundació PortAventura va voler tenir un reconeixement amb la Fundació La Caixa i Transgourmet Ibérica, que han estat clau en fer possible aquesta ampliació

"Un oasi d'emocions positives"

L'acte també va comptar amb la participació de la Dra. Annabella García Morán, psicóloga clínica de l'Hospital Vall d'Hebron, responsable de la coordinació i contacte amb les famílies i investigadora del grup de psiquiatria, salut mental i addiccions del VHIR. La doctora va referir-se al Dreams Village com un "sinònim d'esperança, alegria i benestar pels nens malalts i les seves famílies. És un oasi d'emocions positives, un univers de sorpreses". García Morán també va manifestar que la visita de les famílies al complex "contribueix de manera significativa a la seva recuperació", de fet, es va referir a un estudi experimental que té garanties científiques i que mostra com els nens i les famílies "han estat superfeliços" durant el seu pas pel recinte de 8.850m2 i per PortAventura. "Tenen una sensació de normalitat. Es troben amb un tracte amable del personal del parc, hi ha un ambient càlid. L'única queixa que tenen és quan marxen, que diuen que és difícil marxar", apuntava.

Precisament en aquest acte hi havia la família Dahzogbo Yehouenou, que va explicar la seva experiència. "Va ser increïble, el personal cuida tots els detalls i ens vam sentir molt bé. Va ser una setmana que, com a família, ens vam oblidar que teníem els nens malalts. Veure'ls gaudir dia a dia, sentir-nos persones normals i poder gaudir de tot va estar molt bé", van expressar. També van voler deixar un missatge a les famílies que s'allotjaran properament en una de les cases. "Que ho gaudeixin molt, perquè serà una de les setmanes més felices de la seva vida, de la qual s’enduran grans records", van dir.

Entrada d'una de les cases del Dreams Village
Interior d'una de les cases del Dreams Village

 

Comenta aquest article