Informació general

Es presenta a Sant Boi de Llobregat el llibre "La saga cubana de los Samà (1794-1933)" cofinançat per l'Ajuntament de Cambrils

Per Berta Ruiz

Ahir al vespre es va presentar a Sant Boi de Llobregat, el llibre La saga cubana de los Samà (1794-1933) de Pedro Carrión, editat amb el cofinançament dels Ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i l'Ajuntament de Cambrils. Aquest projecte va néixer de l'agermanament de Cambrils amb Marianao (Cuba) i també de la localitat barcelonina amb aquesta ciutat cubana. A l'acte de presentació del llibre hi va assistir una delegació cambrilenca.

El llibre, escrit per Pedro Carrión, narra la història del marquès de Marianao –Salvador Samà– en els seus viatges a Cuba i la seva tornada a Catalunya, durant la qual es va fer la construcció del Parc Samà. L'autor del llibre va continuar el treball i la investigació iniciats per la seva primera autora, Dolors Míriam Pérez, que va morir sense finalitzar l'obra.

Segons explicava el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein– a Revista Cambrils Diari Digital, "amb aquesta iniciativa es vol activar una altra vegada l'agermanament amb Marianao". De fet, properament es farà la presentació del llibre a Cambrils.

Comenta aquest article